Irány a Világ-Bajnokság Magyarország-Szerbia 30:25

A tegnapi napon a Magyar Férfi kézilabda válogatott kiharcolta a Világ-bajnokságon való részvételét, amely 2017-ben lesz Franciaországban. 
A mérkőzés ritmusát a Magyar csapat határozta meg az első félidőtől kezdve. Igaz, hogy az első gólt a mérkőzésen a Szerbek szerezték, de Zubai Szabolcs a 3. percben megszerezte az elő magyar gólt, ami nagyon fontos volt, és elkezdet belelendülni a csapat a játékba. Olyannyira, hogy az első félidő 10. percében Harsányi Gergő találatával 6:3 volt a mérkőzés állása, és ez a gól különbség csak növekedett a Magyarok javára. A 20. percben már 12:7 volt az állás Ancsin Gábor test mellőli fantasztikus góljával. A félidőben végül 17:12 lett az eredmény Iman Jamli góljával. A második félidőben is egész végig uralta a pályát a Magyar válogatott és egész végig a kezükbe tartották a mérkőzést így az utolsó 15-20 percben nem az volt a kérdés, hogy vajon győzelmet arat-e a válogatott, hanem az, hogy hány góllal fognak nyerni, végül 5 góllal sikerült nyerniük így a végeredmény 30:25 lett. 
A legjobb játékosok védekezésben Schuch Timuzsin, Zubai Szabolcs és Nagy László, mivel mind hárman minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy Mikler Rolandnak a kapuban könnyebb dolga legyen. 
Támadásban szerintem a legjobbak voltak, Lékai Máté, aki fél pályáról is szerzett gólt a második félidő 13. percében és ezen kívül még 8 gólt szerzett így összesítésben 9 góllal zárta ezt a mérkőzést. Harsányi Gergő is kiemelkedő teljesítményt nyújtott ő 5 gólt szerzet és Ilyés Ferencről sem szeretnék megfeledkezni igaz csak 2 gólt szerzett, de azokat pont akkor mikor a szerbek úgy érezték, hogy van esélyük győzni.
Mikler Roland mi lenne, ha ő nem lenne? Nagy káosz és vereség mivel ezen a mérkőzésen is kirobbanó formában volt és igaz nem o nyerte meg a mérkőzést, de sokat hozzá tett ahhoz, hogy nyerni tudjunk.
Összesítésben egy nagyon jó és pörgős kézilabda mérkőzést láthatunk. Lehetne személyeket kiemelni, hogy Máté vagy Roli nyerte meg ezt a mérkőzést, de nem így volt. Mindegyik játékos, aki a pályán volt hozzá tett a sikerhez és beleadott mindent a győzelemért. Egy csapat győzött.
Hajrá Magyarország! 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések