Interjú Bodó Ricsivel

 

(Fotó forrása: Mol-Pick Szeged hivatalos Facebook oldala)



Bodó Ricsi a magyar válogatott és a Mol-Pick Szeged balátlövője. Pályafutásáról és a jelenleg kialakult vírushelyzetről kérdeztem.

- Miért kezdtél el kézilabdázni?   

- Még mikor általános iskolás voltam, akkor kipróbáltam. Nagyon megtetszett így ott ragadtam.

- Hogy érezted magad a spanyolok ellen a pályán egy ilyen hosszú kihagyás után?

- Nagyon nehéz volt számomra, de szerencsére az edzők teljesen megértették a helyzetemet és nagyon türelmesek velem. Próbálok lépésről lépésre haladni, újraépíteni magam és türelmesnek lenni magammal szemben.

- Mennyire volt nehéz újra visszaszokni és pályára lépni a Brest ellen?

- Nehéz volt, egy ilyen hosszú kihagyás után sérülés aztán koronavírus. Erőnlétileg gyengének érzem, magam próbálok 100%-ban visszatérni minél hamarabb a pályára. A mérkőzés heve szerencsére nagyon sokat számít még, ha már csak csökkentett létszám előtt is tudunk majd játszani. Próbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból, de nyilván túlerőltetni se akarom magam.

- Mi a véleményed a jelenleg kialakult, vírushelyzetről? Szerinted mennyire befolyásolja a kézilabdát, valamint mi a legrosszabb hozadéka szerinted?

- Nagyon rossz, hogy itt van a vírus, és ennyire befolyásol mindent. Ha egy csapat elkapja, akkor sok ideig kimaradás következik, amiből nehéz visszaállni, valamint ettől függetlenül az egészséges játékosoknak játszaniuk kell. Szegednek is úgy kellet pályára lépnie, hogy 12 játékos hiányzott a kertből. Talán azoknak a csapatnak lesz a legjobb, akik jól át tudják vészelni ezt az időszakot, csak ez is egy nehéz dolog, mert ha nincsenek szurkolók, akkor nem az igazi egy mérkőzés hangulata.  

- Te mit gondolsz arról, hogy Magyarországon ilyen szigorúan veszik a vírushelyzetet a sportolók számára is sok más országgal ellentétben?

- Minden országnak megvan a saját gondolatmente, amit követ és ahogy megítéli az adott helyzetet. Magyarország így döntött így ezt kell megszoknunk és elfogadnunk.

- Hogy élted meg a karantént?

- Nehéz volt a betegség, aztán bezártság. Eleinte jól viseltem, aztán nyilván voltak nehezebb időszakok. Szerencsére van egy kis udvarunk ahol tudtam játszani a kisfiammal, így nem kellet egész nap négy fal között lenni, de azért jó érzés volt kiszabadulni.

- Mi számodra az idei év legnagyobb tanulsága?

- Nagyon sok minden. Talán a legnagyobb, amit mindenkinek szeretnék tanácsolni, hogy vigyázzon magára és kerülje a tömeget.

 -  A spanyolok elleni mérkőzés után, gondolom beszélgettél a fiatalabb játékosokkal. Szerinted milyen löketet adhatott nekik a mérkőzés?

- Szerintem egy első löketet adott nekik, hiszen a legtöbben klubcsapataikban nem játszanak nemzetközi szinten, viszont most olyan játékosok ellen léptek pályára és játszottak nagyon szépen és összeszedetten, akiket eddig csak tévében láttak vagy a lelátóról. Fantasztikusan teljesítettek.

- Hogy érzed, mennyire tudjatok vissza hozni ezt a szezont a Szegednél? Véleményem szerint a Szeged nagyon becsületesen áll az egész vírushelyzethez, szerinted ez a szezon rovásara mehet?

-  Decemberig biztos, hogy nehéz lesz. Reménykedem, hogy január után javulni fog a helyzetünk és mindenki egészségesen tér vissza, mivel akkor újra el tudnánk kezdeni edzeni 100%-os energiával és úgy tudnánk nyerni. Nyilván türelmesnek kell lennünk magunkkal, illetve egymással szemben is, hogy mihamarabb jó eredményeket érjünk el újra.

- Melyik a legemlékezetesebb mérkőzésed?

- Nagyon sok van, ami így hirtelen eszembe jut. Barcelona, Párizs elleni győzelem. Amikor megnyertük sok idő után újra a Magyar kupát, az első válogatott mérkőzésem.

- Mik a céljaid az idei szezonra?

- Az első és a legfontosabb, hogy vészeljük át ezt a vírust. Utána meg vissza szeretném hozni a régi formámat.

- Mit üzennél azoknak a gyerekeknek, akiknek te vagy a példaképe? 

- Nagyon sok kitartást, pluszmunkát. Figyeljen arra, amit az edző kér tőle, legyen vele szemben alázatos. Figyeljen az új lehetőségekre, és ha van új lehetőség, akkor bátran éljen vele és menjen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések