Magyarország - Spanyolország 32-29

 

 

Az igazi sport teljesítményt a koronavírus nem tudja tönkretenni. 

A mai nap a Magyar válogatott a Spanyol válogatottal nézet szembe a Veszprémi arénában.  A mérkőzés végeredménye 32-29 lett.

A mérkőzés egy igazi 60 perces öröm bomba volt minden kézilabdát szerető ember számára. A mérkőzés előtt talán senki sem hitte igazan, hogy egy ilyen fiatal és mégis éretten játszó csapat fog pályára lépni a Magyar címeres mezben.

Az első magyar gólt Máthé Dominik szerezte, aki egész mérkőzésen kitűnő es kiegyensúlyozott játékot mutattatott. Ez után Mikler bravúr következett, amit Tóth Ádám gólja követett (5-6).  A 11. percben Rosta Miklós góljával vezetett először a Magyar válogatott (8-7). A 16. percben már 4 góllal vezetett a Magyar csapat. Mindeközben Mikler Roland 44%-os védési hatékonyságot produkált a kapuban. Az első félidőt 17-13-al zárta a magyar csapat.

A második félidőt kettős ember hátrányban kezdte a magyar csapat, de ez sem volt akadály számukra. Hanusz Egon értékesítette az első helyzetét a második félidőben (18-14). A Magyar csapat tartotta a 3 gólos előnyt a spanyolok ellen a 48. percig, amikor is Boka Bendegúz góljával ismét 7 gólos előnyre tett szert a válogatott (28-21). Ezek után igaz egy kis bírói segítséggel, de a spanyol csapat feljött 5 gólra majd végül a végeredmény 32-29 lett.

Mikler Rolandot sok ember szereti, a mai mérkőzésen csak bebizonyította, hogy ez nem hiába van. A csapat egyik legstabilabb pontja volt egész mérkőzésen (jó volt újra a veszprémi arénába azt hallani, hogy skandálják Mikler Roland nevét). De mindegyik magyar játékos, aki ma pályán volt megérdemeli a külön kiemelést, mert mindenki a legjobb formáját hozta a mai nap.

Minden elismerésem a csapaté valamint a szakmai stábé. Számomra öröm volt egy ilyen mérkőzést nézni.

Chema és Nagy Laci vissza hozta a régi veszprémi hangulatot az arénába. Ezek a srácok olyan hangulatot teremtettek a sajnos foghíjas arénában, mint annak idején elődeik tették.

 Köszönjük!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések