Magyra sikerek! PPD Zagreb-Telekom Veszprém 22:23 Bjerringbro-Mol Pick Szeged 24:26

Fotó forrása: Ary György
Az elmúlt hétvégén mind két magyar csapatnak sikerült helytállni a bajnokok ligájában, hisz mind két csapat idegenben szerzett előnyt ez által megalapozva a továbbjutást a legjobb nyolc közé. A szegedi csapatnak Dániában kellet helyt állnia, míg a bakonyiak Horvátországban bizonyítottak. 
A Veszprém Zágrábban küzdelmes mérkőzésen végig vezetve tudott győzni. A mérkőzés első félidejében egy nagyon masszív védőfal állt a veszprémi oldalon a pályára, ezt mi sem bizonyítsa jobban mind az, hogy 20 percig 5 gól alatt tudták tartani a horvátokat. Szerencsére ez a védekezés egészen az utolsó percig maradt, viszont támadásban voltak hibák. Eladott labdák és elrontott helyzetek ez a két dolog, ami jellemezte a Veszprém támadó játékát, mivel a mérkőzés utolsó 10 percében négy gólt kapott a magyar csapat 4 perc alatt, és ebből egyet ember előnyben. 
Viszont az első félidővégén Mirko Alilovic kivédte a hétméterest ez által az első félidő végén 10-12 volt a mérkőzés eredménye. 
Mint már említettem a második félidő végén egy kicsit szétesett a veszprémi csapat, viszont ettől függetlenül aránylag jól játszottak a második félidőben, bár tény hogy az első félidőben sokkal jobban szerepeltek. Véleményem szerint ez a hullámvölgy annak köszönhető, hogy a játékosok már kifáradtak, ami nem teljesen érthető számomra, de lehet, én nem vagyok elég okos ahhoz, hogy ezt megértsem, hogy miért nem neveznek több fiatalabb játékost egy mérkőzésre.
Fotó forrása: Ary György
A mérkőzésen a legjobbak védekezésben Schuch Timuzsin és Mirsad Terzic volt. Mind ketten nagyon stabil részét képezték a  védőfalnak, ami az első perctől a mérkőzés lefújásáig fantasztikusan szerepelt. 
Támadásban a legjobbak Dragan Gajic (3) aki mér a csapat egyik oszlopos tagjává vált, és egyik gólja szebb volt, mint a másik. Cristian Ugalde (3) aki végre ezen a mérkőzésen kapott lehetőséget, mind az edzőtől mind a játékostársaitól, akik alig játszanak ki rá helyzeteket, Gsaper Marguc (4) akinek a góljával az 54. perc kornyékén sikerült megnyerni a mérkőzést, Lékai Máté (2) aki igaz nem szerezte meg élete legtöbb gólját ezen a mérkőzésen, de szebbnél szebb helyzeteket alakított ki és fantasztikusan irányította a csapatott. 
Valamint ki szeretném, külön emelni kapusokat a veszprémi résről mivel megint nagy részben nekik köszönhetjük, mi szurkolok ezt a győzelmet.
Összesítésben egy jó mérkőzés volt, csak véleményem szerint ki kellene mászni ezekből a hullámvölgyekből, amik minden mérkőzésen előfordulnak. Pontosabb támadások és lövések kellenének a még a magabiztosabb győzelmekhez.
Ezzel szemben vasárnap a szeged pont az ellenkezőjét mutatta be, mint sem a Veszprém hisz ők a mérkőzés második felében építettek fel maguknak az előnyt és nyerték meg a mérkőzést. 
Remélhetőleg ez a hétvége is ugyan ennyire fantasztikus lesz és mind két magyar csapat bejut a legjobb nyolc közé. 
Hajrá Veszprém! 

Csak előre Szeged! 


Fotó forrása: EHF Facbook page

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések