A magyar U21

(Fotó forrása: IHF)
A magyar U21-es válogatott a nyári Algéria Vb-n méltón szerepelt. Igaz, ezt a legtöbb magyar ember nem érzékelte, mivel Aron Palmarsson fontosabb volt.
Viszont, akik végigkövették a magyar csapat mérkőzéseit azok jól tudják, hogy ezek a fiatal játékosok legtöbbször még a pályán is meghaltak a sikerért. Nagyon sokat gondolkoztam, hogy ki lehetne az a játékos, akit kiemelnék, vagy akiket kiemelnék. Újranéztem a mérkőzéseket és rádöbbentem, hogy mindegyik játékos a lehető legtöbbet hozta ki magából. De talán, a kapusok voltak azok, akik mindig ott voltak és segítették a csapatott. Pásztor Imre és Rózsavölgyi Gergő voltak azok a játékosok, akik mindig 30% fölötti kapusteljesítményt tudtak nyújtani, ezzel segítve a csapatot még a reménytelenek tűnő pillanatokban is. Ők ketten voltak azok a játékosok, akik a pályán felváltva tartották a lelket a többiekben és mindig 100% nyújtottak.
Több mérkőzést is játszottak a Magyar fiatalok és mindvégig remekül szerepeltek, a végén az 5. helyet sikerült megszerezniük.
(Fotó forrása: IHF)
Talán az egyik legszebb és legemlékezetesebb mérkőzés a Szlovénia elleni volt. Egy igazán izgalmas mérkőzés volt, ahol ismételten Pásztor Imre rengeteget tett hozzá a teljesítményhez és bebizonyította, hogy igenis van remény a magyar kézilabdában valamint, hogy egyszer a legjobbak között tudhatjuk.  Nem hiába lett a csapatkapitány is hisz ezen a mérkőzésen is bebizonyította azt, hogy igaz fiatal, de mégis már rengeteg mindent tud.

A mérkőzésen egész végig fej-fej mellett haladt a két csapat, ami miatt egész végig látszott a magyar játékosokon a küzdeni akarás és az, hogy mind végig bíztak és hittek magukban. Ezek a fiatal játékosok méltón szerepeltek, de valahogy mégsem kaptak akkora figyelmet, mint amekkora kijárt volna nekik. Ezen kívül a klub csapataikban is mindet megtettek ebben a szezonban a sikerért, de valahogy mégsem kapnak akkora figyelmet, mint amekkora kijárna nekik. Talán jobban kellene nekünk szurkolóknak hinni a fiatalabb játékosokban és több figyelemmel megtisztelni őket. Igaz nem külföldiek és nem szereznek 50 gólt egy szezonban, de ha kapnának lehetőséget, akkor ők is tudnának így teljesíteni.  
(Fotó forrása: IHF)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések