Ez még belefér! Flensburg-Szeged 27:25


( Fotó forrása: MOL- PICK Szeged facebook oldal )
Szerdán Flensburgban lejátszotta utolsó idei BL meccsét a Szeged.  Egy izgalmas találkozó végén 27-25-ös vereséget szenvedett, tehát a német csapat behozta a Tisza parti két gólos hátrányt (30-28). Több idegenbeli góljainak köszönhetően az egymás elleni eredmény az ő javukra szól. Szerencsére semmi gond,5 pontos a szegedi csapat előnye, ami annyit jelent, hogy ha a magyar bajnok hozza az őszi formáját, akkor a Celje, Zágráb, Motor elleni meccseken meglesz a hat pont,ami bőven elég a második helyhez. Persze a hibátlan első öt mérkőzés+ PSG elleni vasárnapi siker után a csoportelsőség lehetősége is megcsillant a délalföldi városban, de valljuk be , a Párizs nagy esélyese a csoportnak. A második helyet pedig bárki aláírta volna szeptember elején. Szóval, nem-semmi évet futott a Pick az idén, tavasszal magyar bajnoki cím (Vranjes következetes leépítő munkája semmit sem von le a Szeged érdemeiből). Igaz, a Kiel szétfutotta őket a BL-nyolcaddöntő visszavágóján, de jött az ősz, és benne zsinórban öt győzelem a BL-ben. Közben magabiztos siker Veszprémben a kézilabda El Classico-ján, és a hab a torán, vasárnap, amikor a Pick a Párizsi fölé nőtt. Talán ezért a kicsit rossz szájíz a tegnapi fellépés után, de sebaj, a Tisza partiak idei éve nem semmi volt.
( Fotó forrása: MOL- PICK Szeged facebook oldal )
Miért is a rossz szájíz? Mert a Bunesliga talán legkiegyensúlyozottabb csapata ellen két hullámvölgy nem fér bele.  Az első, a 28. perc tájékán kezdődött, sajnos átment a másasodik félidő első öt percére. Nos, ez még belefért volna, mert Pastor mester Maqueda-lökdösése és ingerült egypercese felrázta a srácokat, tették a dolgukat, szépen, ahogy megszoktuk tőlük az utóbbi időben. Csak kb. 8 perccel a vége előtt jött egy emberelőny, amit elrontottak Canellasék. Igaz, óriási balszerencséjük volt, ebben az időszakban három kapufát dobtak, kettő ziccer plusz egy üres kapus dupla-kapufa Sigurmanssontól, aki sajnos kicsit belefáradt a Párizs elleni mérkőzésben, mert nem igazán szokott két tiszta helyzetet kihagyni, zsinórban. Canellas lövéseit nagyon jól „olvasta” Begerud, aki nagyon jó napot fogott ki.
Bombacnak nem volt meg a kellő önbizalma, igaz volt néhány zseniális húzása. Zsitnyikovnak nem ment a játék, ennyit az irányítókról. Balszélsőt nem igen használták, Sostaric nem épült fel teljesen vasárnapi sérüléséből, Rodriguez sem alkotott maradandót. Átlövőben Ricsi jól meccselt, ha jól emlékszem egy lövése nem talált kaput. Maqueda nagyot harcolt, néha túlvállalta magát, Zsolti keveset volt pályán. Beállóban Bence jól teljesített, amikor megjátszották, jól oldotta meg. Gaber harcolt, védekezésben jól játszott, támadásban is odatette magát, két-három esetben a játékvezetői felfogás miatt nem kapott hetest.
Akiket maradéktalanul dícsérni lehet, Mirko és Blazevic. Előbbi magabiztosan védett, ziccereket is fogott, Alen pedig “harapott” védekezésben, a két lerohanás gólt is szállított. Szomorkodásra semmi ok, a kékek emelt fővel vonultak le a pályáról.
Vasárnap a Veszprém zárja az idei BL mérkőzéseket, a címvédő látogat csapatunkhoz, és ha lehet, azt kérném Nagy Lacikétól, mutassák a Gyöngyös elleni második félidei arcukat, mert a másikat nem szeretjük.
Csak előre Szeged!


( Fotó forrása: MOL- PICK Szeged facebook oldal )



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések