A kanapéról könnyű

Fotó forrása: Magyar kézilabda-válogatott Facebook oldala


 Mit jelent a szurkoló szó? Személy, aki szereti nézni (de maga nem űz) egy bizonyos sportot, és gyakran kijár a versenyeikre; drukker. Maga nem űzi a sportot, de mégis az élete. A múlt héten elkezdődött a magyar férfi kézilabda válogatott számára is az Egyiptomi 2021-es világbajnokság.

Az első mérkőzésen a Zöld-foki szigetekkel nézett szembe a magyar csapat. Igaz, voltak hibái az első mérkőzésen a csapatnak, de mégis helytálltak és bebizonyították, hogy ott a helyük a világbajnokságon. Nyilván már akkor is érkeztek különböző megjegyzések a válogatottra, hogy hogyan játszottak. Mint a játékosok elmondták több platformon is, valamint ki is volt írva a szurkolók számára is a Zöld-foki szigetnek egy teljesen más keretével nézték szembe a fiúk, mint akikre fel voltak készülve, mivel sokáig az sem volt biztos, hogy a mérkőzést lejátsszák köszönhetően a koronavírusnak. A tegnapi napon az uruguayi válogatottal nézett szembe a magyar csapat és győzött 44:18-ra. 44 gólt szerzek a játékosaink, nekünk szurkolóknak.

Székely - Lékai 4, Máthé 8, Sipos, Bánhidi 3, Bodó 4, Bóka 4, cserék: Rodríguez 3, Hanusz 1, Győri 5, Rosta 4, Ancsin 4, Szita 1, Borbély, Hornyák 1, Sunajko 2

Nyilván sok embernek ez sem elég és elkezdődött a játékosok mocskolása. A kanapén a tv előtt könnyű, nem? Felelősség nélkül okoskodni és osztani az észt, hogy hogyan is kellet volna és azt írni a MI fiatal játékosainkra, hogy szerencsétlenek és hogy semmi keresnivalójuk a válogatottban (akinek nem inge az ne vegye magára). Én is egy szurkoló vagyok, akinek az élete ez a sport, de Győri Mátyás, Rosta Miklós, Hanusz Egon, Szita Zoltán vagy bármelyik másik játékos nem ezt érdemli.  Ez már nem szurkolói véleménynyilvánítás hanem cyberbullying (A cyberbullying, magyaros elnevezéssel elektronikus zaklatás vagy internetes zaklatás) Igaz ez általában a kamaszkorúaknál probléma, de ahogy nézem, a felnőtt embereket sem kell félteni. A szavaknak súlyuk van és nem is kicsi, ezért inkább néhány magát szurkolónak nevező ember szálljon magába és gondolja át, hogy mit is tesz, mit ír le, főleg egy olyan mérkőzés után ahol mindegyik játékos a legtöbbet hozta ki magából. Valamint az is valahol vicces számomra, hogy sok szurkoló által égig dicsért külföldi játékosok magyar klubcsapatokban lehetnek bármilyen rosszak, mégis mindenki úgy védi őket, mit az anyatigris. Attól függetlenül, hogy az a játékos (úgy hogy elvileg a BL egyik legjobb csapatában játszik) kihagy egy 7 méteres büntetőt, utána semmit nem tesz hozzá a mérkőzéshez, mert lelkileg nem bírja. Ezzel szemben Győri Mátyás igaz tegnap kihagyott egy hetest, de utána meg lőtt 4 gólt és remekül irányította a csapatot, valamint vállalta a felelősséget. De kezdem azt látni, hogy néhányan elfelejtik, hogy elsősorban senki nem Szeged drukker, Veszprém drukker, Tatabánya drukker, Ferencváros drukker, hanem Magyar.

Kedves szurkolók, akiknek nem teszik bármelyik fiúnak a játéka, fel lehet állni a kanapéról, beszéljenek Gulyás Istvánnal, Chemával vagy Nagy Lászlóval és bizonyítsák be önök és mutassák meg, hogy hogyan kéne, ezek a fiuk játsszák.

Akinek nem inge az ne vegye magára, de van, amikor már sok az, amit az ember lát a posztok alatt, hogy mit meg engednek maguknak néhányan. Hogy meri bárki is megkérdőjelezni a játékosok létjogusáltságát a csapatban? Minden embernek vannak érzései, senki sem robot mindenkinek lehet rossz napja és ezért vannak, a szurkolók, hogy a rossz napokon is támogassák a csapatukat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések