Magyar szokás Mol-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen 28:28

A tegnap a Szeged számára is megkezdődött a Bajnokok ligája és akárcsak a Veszprém a tegnapelőtt,  a Szeged is döntetlent játszott. Viszont szerintem nem lehet össze hasonlítani a két csapat játékát mivel a Szeged mindvégig a  mérkőzésen egy stabil védekező valamint támadójátékot mutatott be ami sajnos a Veszprémnek nem sikerült.
A mérkőzést a házigazda csapat kezdte, és sajnos eladták a labdát, de szerencsére Jonas Kallman vissza szerezte és értékesítette így az első gólt a mérkőzésen a Szeged szerezte. Az első két gólos előnyt a Szeged az első félidő elején harcolta ki  a  4. percben mikor  3-1 volt a mérkőzés eredménye. Ezek után a két csapat fej-fej mellet haladt. Az első félidő hajrája egyértelműen a Szegednek kedvezett, mivel Marin Sego egyik bravúrt a másik után mutatta be mely segítségével 40% védőszázalékkal kezdte meg a szünetet. Valamint Denis Buntic is fantasztikus támadó játékot mutatottba mely segítségével a félidőben 13-12 volt a mérkőzés eredménye.
A második félidő első perceiben a Tiszaparti csapat egy nem annyira jól koncentrált és összetett játékot mutatott be, de szerencsére ez a hullámvölgy nem tartott sokáig, de akárcsak az első félidőben a másodikban is a két csapat nagyon egyforma tempómba játszott melynek következménye az volt, hogy egyik csapat sem tudott igazán felzárkózni.
Ebben a félidőben is a Szeged egyszer tett szert 2 gólos előnyre a 28. percben Sandro Obranovic góljával így akkor a mérkőzés eredménye 27-25 volt. De sajnos ez az előnyt nem tudta megtartani a Szeged így végül a végeredmény 28-28 lett.
A mérkőzésen a legjobbak támadásban Szergej Gorbok aki 6 alkalommal talált kapuba, Jonas Kallman aki 5 alkalommal volt eredményes és talán ő volt az aki krízis helyzetben összefogta a csapatott valamint Denis Buntic aki 3 alkalommal volt eredményes. 
Védekezésben véleményem szerint kiemelkedő teljesítményt nyújtott Jonas Kallman aki nem csak támadásban volt óriási nagy segítség, hanem védekezésben is, Szergej Gorbok is akárcsak Jonas Kallman mind két pozícióban kiválóan helyt tudott állni valamint még Mario Sostaric mutatott be jó védekező játékot. 
Összességében egy nagyon izgalmas és dinamikus mérkőzéssel indított a Szeged a Bajnokok ligájában, ebben a szezonban. Kiváló csapatjáték és nagyon jó összhang jellemzi a Szegedet, mely egy bizakodó ok lehet a tovább jutáshoz.

Csak előre Szeged! 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések