Második győzelem. Mol-Pick Szeged- Meskov Breszt 24:22

Hétvégén a második győzelmét szerezte meg a Szeged a Bajnokok ligájában. A mérkőzésen a két csapat mindvégig fej-fej mellet haladt, ami annak volt köszönhető, hogy sajnos eléggé sok technikai hibája volt a Szegednek. Viszont szerencsére így is tudtak győzni így a végeredmény 24:22 lett.
Az első félidőben sajnos a Szeged kihagyta az első helyezetett, ezzel szemben a fehérorosz csapat gyorsan kihasználta az alkalmat és megszerezte a mérkőzés első gólját. Viszont a Tisza parti csapat nem várt sokáig és  a 3. percben Bodó Ricsi góljával egyenlíteni tudott a házigazda csapat, ez után a gól után 6 percig sajnos a Szegednek nem sikerült gólt szereznie, így a kővetkező hazai gól a 9 percben Buntic és Sostaric összjátékával sikerült a Szegednek megszereznie a második gólt. A 11. percben Buntic ismét eredményes volt így akkor a mérkőzés eredménye 4-2 volt. A 24. percben a Szegednek sikerült háromgólos előnyre is szert tennie Balogh Zsolt góljával így akkor az eredmény 9-6 volt, de sajnos nem sikerült a Szegednek megőriznie ezt az előnyt a szünetig, így a félidőben az eredmény 11-10 volt.
A második félidőben kapust cserélt a szeged így a kapuban mér Sego volt Sierra helyet, de véleményem szerint mind két kapus nagyon jó formában volt és fantasztikusan védtek. Az első gólt ebben a félidőben Bodó Ricsi szerezte így 12-10 volt az eredmény a 32. percben, de megint elkezdődőt ugyan az, mint ami az első félidőben is vagyis a két csapat fej-fej melle haladt. A végjátékban is ugyan ez volt észrevehető, hogy a Brest próbálta a Szegedet beérni és döntetlenre jászain, de nem jött össze így a mérkőzés végeredménye 24-22 lett. 
Véleményem szerint, akik nagyon jók voltak támadásban a Szegedből Jonas Kallman aki  3 gólt szerzett, Balogh Zsolt is kiemelkedő teljesítményt nyújtott mind az mellet, hogy 6 gólt szerzett sokszor jó gólpasszt is adott. Mario Sostaric is kiemelkedő teljesítményt nyújtott igaz csak 2 gólt szerzett, de ő is akárcsak Balogh Zsolt ő is sok gólpasszt adott. Valamint szeretném még kiemelni Bánhidi Bence, aki igaz csak egy gólt szerzett, de az az egy gól pont a legjobb időben jött valamint az egyik legszebb gólról beszélhetünk hisz bekerült a BL eheti top 5 gólja közé is.
Védekezésben szerintem a legjobbak, Bánhidi Bence aki szerintem egy nagyon stabil védekező játékot mutatott be, Zubai Szabolcs valamint Jonas Kallman aki nem csak támadásban hanem védekezésben is jó volt.
Véleményem szerin egy igazan jó csapatjátékot lehet látni a pályán. Igaz volt pár technikai hiba, ami miatt nem lett nagyobb a gólkülönbség, de a lényeg hogy sikerült győzni és megvan a 2 pont. Egy fantasztikus hangulatú mérkőzés volt, és ha kevesebb technikai hibával fog játszani a Szeged akkor ebből bármi lehet.
Csak előre Szeged!



Megjegyzések

  1. Érdekes szemszögből írtad le a meccset, így valóban egész élvezhető :) Kár, hogy Bánhidit folyamatosan cserélték védekezésnél, Balogh 9 gólt lőtt, Sostaric a szélről nem asszisztolt, Sego és Sierra is gyenge volt...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések