Mozgalmas hét

Két mérkőzésen és egy sorsoláson is túl van a Magyar csapat. Ez a hetük elég zsúfolt volt a játékosoknak mivel szerdán játszottak Fehéroroszországban, pénteken otthon magyar bajnokságban és vasárnap vár még rájuk egy SEHA liga mérkőzés a Zágráb ellen Horvátországban.
A Brest ellen a csapat fantasztikusan játszott, Gasper és Ugalde gólja a 40. percben eszméletlen volt, ahogy ezek a játékosok együtt vannak a pályán az, valami felülmúlhatatlan. Eleinte igaz egy kicsit bizonytalanul játszottak, de a végen belejöttek. Visszanéztem a Brest eredményeit a bajnokok ligájában és a SEHA ligában, egy csapat sem tudta őket ott Fehéroroszországban 20 gól alatt tartani, de mi igen. Ebből is latszik, hogy fejődtünk és tényleg képesek vagyunk valamire, amire más csapatok nem, ez szerintem egy olyan csapatszellemnek (nem kísértett, szellem)köszönhető ami nincsen meg más csapatban.
A Tegnapi mérkőzést sajnos nem láthattam hála az MTVA-nak ( innenis üdvözlöm őket ) mivel ők úgy gondolták, hogy megveszik az engedélyt a közvetítésre, de nem mutatjuk mert kell mutatni a magyar labdarúgást, mivel a labdarúgásban is ugyan olyan sikeresek vagyunk mint a kézilabda. Egy párhuzamos univerzumba lehet, hogy így van, de ebben az univerzumba nem.



De visszatérve a kézilabdához, megtörtént a várva várt sorsolás ami Veszprém szurkolóknak örömet, Szegedi szurkolóknak szerintem keserűséget okozót.
 Szerencsére nem kellet sokat várni, hogy megtudjuk kivel húztak minket össze, a Spanyol La Rioját kaptuk ellenfélnek véleményem szerint a lehetőségek közül a legjobbat kaptuk, velük szembe nagy esélyünk van a továbbjutásra és most ez a cél mivel csak lépésről, lépésre haladunk. Izgalomból nem lesz hiány véleményem szerint a mérkőzéseken, mivel a La Rioja egy elég jó csapat, szerintem képes meglepetést okozni, de remélem annyira nagy meglepetésekben nem lesz részünk. Normális körülmények között, ebből a párharcból a Veszprém kéne továbbjusson a legjobb nyolc közé, mivel azért valljuk be csak jobb a Veszprém minta La Rioja.
De tegyünk egy kis esélylatolgatást, vajon melyik csapatok jutnak tovább, mivel a sorsfintora, hogy az egész mérkőzés, amelyre sor fog kerülni nagyon érdekesnek tűnik.
Úgy gondolom, hogy a Barcelonának sincsen nagy esélye arra hogy ne jussanak tovább. Azt kétlem, hogy a Barcelonát az Alborg kiejtené, sokan mondják hogy a labda kerek és bármi megtörténhet de annyira nem lehet kereke a labda, hogy a Barcelona kiessen.
A Montpellier-Kielce párosítás  aránylag szerintem két egyforma szintű kézilabdacsap pérharca lesz de én a Kielcét esélyesebbnek találom mivel jobban összeszokott csapat és egy olyan edző áll mellettük, aki talán az egyik legjobb edző a világon Talant Dujsebajev. Képes összeszedni a csapatot mikor rossz passzban vannak. Tulajdonképpen itt az fog kiderülni, hogy a Szlovén-Francia vagy a Lengyel kézilabda hatásosabb és erősebb.
A Flensburg-THW Kiel mérkőzés, szerintem az a mérkőzés lesz, amelyet minden kézilabda szerető ember nézni fog. Itt nem nagyon lehet tudni előre ki jut tovább mivel két Német csapatról beszélünk, és a Németeknél sosem lehet tudni előre azt, hogy ki fog nyerni mivel ők az utolsó percekben is megfordíthatják a mérkőzés állasat. De talán esélyesebb a Kiel mivel a flensburgban rengeteg a sérült játékos és, a Kiel egy összeaszottabb és masszívabb csapat minta Flensburg.
A Dunkerque-PSG szerintem nem ígérkezik egy annyira izgalmas mérkőzésnek, mivel a Dunkerque egy nagyon jó csapat és összeszokottabb mint a PSG, habáraz nem nehéz. Ha azt akarjuk, hogy egy játékos elbutuljon csak el kell vinni a PSG-be, apum mindig ezt mondja és igazat adok neki, mivel ha egy jó játékos átigazol a PSG-be egyből leromlik.
A Rhein-Neckar Löwen-MOL- Pick Szeged párosítás sajnos nekünk magyaroknak nem valami biztató, mivel azért a Löwen egy erősebb csapat minta Szeged de ez még nem biztos továbbjutás mivel attól is sok függ, hogy melyik csapat milyen napot fog ki. Véleményem szerint a Löwenek nagyobb az esélye mivel azért olyan játékos találhatóak a kertben, hogy ha rossz napot fognak ki akkor is jók. A Német válogatott is a Löwenre épül ami nem csoda hisz a nagyon jók.
A Wisla Plock-Vardar Skopje párosítás nyertese véleményem szerint a Vardar lesz mivel, sokkal erősebb a kerete és egy masszívabb csapat, jobban együtt vannak pályán a és tapasztaltabbak a Plockal szemben akik átlagban sokkal fiatalabbak.
Az utolsó párosítás és szerintem ez az a párharc ahol a legkiélezettebb harcokat lehet majd látni a Zagreb-Kolding párosítás mivel két teljesen különböző kézilabda kultúrával rendelkező csapat méri össze erejét. Tény, hogy a Zagrab sokkal fiatalabb játékosokból áll de éppen ezért szerintem nekik nagyobb az esélyük a továbbjutásra. Hogy a Zagrab mire képes azt holnap megnézhetjük, hisz velük méri össze erejét a Veszprém a SEHA ligába, de addig is HAJRÁ VESZPRÉM!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések