Sajnos nem sikerült a bravúr. Mol-Pick Szeged - PSG 27:30

Fotó: Kocsis Alíz
A tegnapi napon a MOL-Pick Szeged otthonába fogadta a francia bajnok Paris Saint Germain csapatát. A tét a legjobb négy közé jutás megalapozása volt, de sajnos alulmaradt a Tisza parti csapat a Párizzsal szemben (27-30), így nem sikerült megalapozni a Final4-be jutásukat.
Az első perctől sajnos a vendégcsapat uralta a pályát, hisz már a 3. percben sikerült két gólos előnyre szert tenniük. A 3. percbe Balogh Zsolt szerezte meg az első hazai gólt (1-2) viszont a második Szegedi támadást a PSG értékesítette mivel sajnos a hazaiak eladtak a labdát. Ezután az eladott labda után a Szeged összeszedte magát és zsinórban 3 gólt szerzett (4-4), a döntetlen állás után ismét a Párizs vezetett egy góllal folyamatosan, egészen a 17. percig mikor Jonas Kallman ismét egyenlíteni tudott (9-9).
Fotó: Kocsis Alíz
A 24. percben ismét sikerült a PSG 3 gólos előnyre szert tenni így a mérkőzés akkori aktuális állása 12-15 volt. A 25. percben  Balogh Zsolt elrontott egy büntetőt, ez utána mar csak a 29. percben sikerült a házigazda csapatnak gólt szerezni (13-15), majd egy időn túli szabad dobással állította be a félidői eredményt  Bodó Ricsi (14-16).
A második félidőben Bánhidi Bence szerezte meg az első gólt (15-16), így már is sikerült a Szegednek megint oda kerülni, hogy harcolhasson az egyenlítésért, sajnos nem sikerült ez a Szegednek, sőt ez a 1,2 gólos PSG vezetés egészen az utolsó percekig tartott, így a végeredmény 27-30 lett.
Véleményem szerint a Szegednek sokszor pontosabban kellet volna lennie. Kár a 4  kihagyott büntetőért hisz ilyen hibákkal nem lehet Final4-be jutni. Ugyan akkor persze a birok sem voltak a legigazságosabbak, viszont szerintem nem ok tehenek a kihagyott Szegedi helyzetekről és eladott labdákról.

Csak előre Szeged!
Fotó: Kocsis Alíz




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések