Sorsdöntő derbi. Balatonfüred-Budakalász 26:29

 FOTÓ: PENOVÁC KÁROLY
A tegnapi napom a Balatonfüred fogadta otthonában a Budakalászt. A mérkőzés igazi sorsdöntő meccs volt, a balatoni csapat számára, hisz siker esetén harcba tudtak volna szállni a bajnokság végjátékában a negyedik helyért.
Az első félidő elején a Budakalász 2 gólt szerzett 3 perc alatt, így 0:2 volt a mérkőzés állása, de ez nem tartott sokáig, mivel Győri Matyi a 3. percben megszerezte az első hazai gólt (1:2). Ez után szépen fokozatosan kezdet felzárkózni a házigazda csapat. A 14. percben Varsandán Milán tudott értékesíteni egy hétméterest ezáltal megtörve a gólcsendet. A Balatonfüred egészen a félidő végéig tudta tartani az előnyét, így a félidőben 14-11 volt a mérkőzés állása.
A második félidőben a hazaiak kezdtek, jobban, hisz már a 4. percben Varsandán Milán találatával 17-12 volt az állás. Sajnos ez a gólkülönbség nem tartott sokáig mivel 2 gólt is szerezni tudott a Budakalász, majd ez után Déber Bence talált be a kapuba, így akkor az eredmény 18-14 volt.
FOTÓ: PENOVÁC KÁROLY
A 8. percben is tartani tudta magát a házigazda csapat (19:15), de sajnos ez sem volt elég, mivel nem hagyta magát a vendégcsapat, így fokozatosan zárkóztak fel. A 14. percben már 20:19 volt az eredmény.
A végjáték sokkal izgalmasabb lett, mint arra számítani lehet a második félidő elején. A 19. percben a Budakalász egyenlíteni tudott (22:22), majd Nagy Bence találatával átvette a vezetés a Budakalász (22:23).
A 25. percben Győri Matyi góljával egyenlíteni tudtak a hazaiak, viszont ezt is kevés volt a győzelemhez, így sajnos hazai pályán alulmaradt a Füred a Budakalásszal szemben és 26-29 lett a mérkőzés végeredménye. 
Véleményem szerint egy nagyon jó mérkőzés volt. A játékosok mind két csapat részéről megtettek minden tőluk telhetőt.

Én személy szerint nagyon sajnáltam, hogy nem sikerült a Balatonfürednek győznie végül, hisz az első félidőtől a második félidő közepéig uralni tudták a pályát, de sajnos ez nem volt elég. 
FOTÓ: PENOVÁC KÁROLY




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések