A legnagyobb mérkőzés a Szeged ellen. Szeged-Veszprém 26:26

24. Magyar bajnoki címét harcolta ki magának a Veszprém egy igencsak izgalmas mérkőzésen. Őszintén bevallom, keresem a gondolatokat és a szavakat, amiket most ide kellene írnom, de egyszerűen nem jut eszembe semmi se. Szeretem, sőt imádom a Veszprémet, de már nem tudom úgy nézni a Szeged elleni rangadókat, mint egy évvel ezelőtt. Megváltoztam bevallom, viszont imádom a Veszprémet, ezt ne értse félre senki, de valahogy más lett minden számomra, remélem, ezt minden olvasom, megérti.
Sok dolog és emlékezetes pillanat volt ezen a mérkőzésen, talán az egyik legfontosabb, hogy a Veszprém sokkal stabilabb játékot mutatod be mint egy héttel ezelőtt. És ez által talán ez a mérkőzés az eddigi legemlékezetesebb rangadó az egész közül. Gyors, és mégis élvezhető volt. 
Az első félidő 3. percében született meg a mérkőzés első gólja, amelyet Momir Ilic szerzett hétméteresből, viszont ezek után a Szeged sem tétlenkedet és Jonas Kallman is eredményes volt így 1-1 volt az állás. Ezek után a Szeged egy kicsit visszább vett így a Veszprém fennebb zárkózott és 3 gólos előnyre tettek szert. A mérkőzésen egyszer sem vette át a vezetést a Szeged, csak döntetlenig jutott az első félidőben Blazevic gyorsletámadás góljával lett 11-11 az állás viszont az a labdaszerzés eléggé vitatható sok ember szemében, mivel nem volt a leg barátságosabb mozdulat, amikor is Bazevic lehúzta  a földre Christian  Zeitzt. Viszont ezután a Veszprém visszavágott mivel Gulyás Péternek is sikerült labdát szereznie a 24. percben így az akkori eredmény 11-13 volt. Az első félidőben az utolsó gólt a Szeged részére Ancsin Gábor szerezte a 30. percben, viszont ez kevés volt mivel a félidőben 12-16 zárta a két csapat. 
A második félidő sokkal izgalmasabb volt, mint az első. Ezt a félidőt is  a Veszprém kezdte jobban Aron Palmarsson góljával, majd a stabil 2 gólos előnyével menetelt a Veszprém. Sajnos ezt az előnyt a Veszprém a 20. perctől kezdve nem nagyon tudta gyarapítani mivel Piotr Wyszomirski fantasztikus formában volt, de ez elmondható Mirko Alilovicrol is. A végjáték volt talán a leg izgalmasabb mivel  a Szeged nagyon közel került a győzelemhez, de sajnos vagy nem sajnos nem sikerült győznie a Szegednek. Így a végeredmény 26-26 lett.
A legjobbak a Veszprémben támadásban  Momir Ilic aki 8 gólt szerzett és kirobbanó formában volt, Cristian Ugalde aki 5 gólig jutott és a szememben ő volt a mezőnyjátékosok közül a "hősöm" aki akkor lőtt gólt mikor a legnagyobb szükség volt rá. Valamint Aron Palmarsson aki 4 gólt szerzett.
Védekezésben a legjobbak Mirko Alilovic aki a másik "hősöm" volt ezen a mérkőzésen mivel nagy jó formában volt és büntetőt is hárítani tudott. Mezőnyjátékosok közül Timu, Terza és Momo volt szerintem a legjobb a mai mérkőzésen. 
A Szegednél a legjobbak támadásban Dean Bombac, aki 7 gólt szerzett, Jonas Kallman aki igaz "csak" 3 gólt szerzett mégis szerintem az egyik legjobb volt ezen a mérkőzésen és Balogh Zsolt, aki 5 gólt szerzett. 
A szegednek a védekezéséből csak egy embert szeretnék kiemelni ez pedig Piotr Wyszomirski. 
Összesítésében ez a mérkőzés egy nagyon kiélezet küzdelem és harc volt. Nem szeretnék, megfeledkezi arról, hogy Niko Mindegia, Antonio Garcia Robledo, Piotr Wyszomirski és Dean Bombac utolsó mérkőzése volt a mai rangadó ebben a csapatban. Mind a három játékos sokat hozzá tett a Magyar kézilabdához és bevallom nekem személyes Nagy kedvencem Antonio Garcia Robledo, talán ő az, akit annyira szeretek mintha a Veszprémben lenne és ezért is fájt nekem is ennyire, hogy jövőtől nem a szegedben lesz. 
Minden elismerésem a Szegedé egy nagyon összetett csapatott láthatunk és az utolsó utáni pillanatig küzdöttek a győzelemért. 

Ahogy írtam az egy héttel ezelőtti mérkőzés után a vér nem válik vízzé. Veszprém drukker vagyok, mielőtt valaki letámadna, de nekem is vannak érzéseim. A következő hétvégén jön a legnagyobb megpróbáltatás a Veszprém számára, ez nem más, mint a Final4. Remélhetőleg most onnan is aranyéremmel tér vissza a csapat Veszprémbe. Hajrá Veszprém! 






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések