Egy gól nem gól, vagy mégis? Veszprém-Szeged 30:29

Az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb Magyar derbijét játszották le a mai napon a veszprémi arénába. Sokan nehéz mérkőzésre számítottak és ez így is volt. Egy nagyon nehéz és kiélezet párharc volt, ami nem mindig ment zökkenő mentesen a két csapat számára mivel az utolsó másodpercig sem volt biztos, hogy melyik csapat fog győzni.
A mérkőzés eleje nem nagyon indult kellemesen a Veszprém számár mivel 7 percen keresztel egy gólt tudott szerezni a veszprémi csapat, míg a Szeged már az 5. gólját tudta értékesíteni a 7. percben. Ekkor Xavi Sabate időt kért és egy összeszedettebb csapat jött vissza a pályára és a 8. percben Momir Ilic megszerezte a Veszprém számára a második gólt így az akkori állás 2-5 volt. A 14. percbe Gulyás Péter góljával a mérkőzés során először egy gólig felzárkózott a Veszprém így az akkori eredmény 6-7 volt. A 25. egy góllal sikerült a Veszprémnek átvennie a vezetést igaz csak egy góllal, de ez az egy gól pont jókor jött Iváncsik Gergőtől így az akkori állas 12-11 volt. Viszont nem tartott sokáig ez a pillanatnyi orom mivel Ancsin Gábor is eredményes volt, majd utána Momir Ilic is, de ez sajnos semmire se volt elég mivel Dean Bombac egy büntetőjével  14-15 formálta az eredményt mellyel az első félidő lezárult.
A második félidőben a Veszprém sokkal magabiztosabb és stabilabb játékot mutatott be és egész végig minimum egy gólos gólkülönbség volt a két csapat között, viszont így is csak egy góllal tud győzni a házigazda így a végeredmény 30-29 lett.
A legjobbak a Veszprémben támadásban Sulic Renato aki 5 gólt szerzett és ebből az 5 gólból az egyik a Veszprém első gólja volt a mérkőzésen, Nagy László aki ugyan csak 5 gólt szerzett valamint Aron Palmarsson aki 4 gólt szerzett. Védekezésben szerintem Schuch Timuzsin, aki megszokott nálam ebben a kategóriában mégis úgy érzem a mai napon o volt a mérkőzés hőse, Mirsad Terzic sem tétlenkedett és Nagy László.
Még  ki szeretném emelni Jonas Kallman játékát, mivel 9 gólt szerzett és fantasztikusan játszott valamint védekezésben is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.
Összesítésben a Veszprém az egyik legkiélezettebb mérkőzésén van túl, most szerencsére nem voltak akkora érzelmi megmozdulások a pályán kivéve Vladimir Vranjes piros lapos kiállítását, amikor is hason és oldalba és hátba rúgta Schuch Timuzsint és úgy érzem, aki régebb óta olvassa a blogom az tudhatja, hogy Timu mániás vagyok így ez nálam kivágta a biztosítékot, de ettől függetlenül most tényleg szép kézilabdát mutatott be, mint két csapat.
Jövő hét végén megint találkozik a két csapat viszont most Szegeden és az, hogy akkor ki fog győzelmet aratni nem lehet megtippelni se szerintem. Bevallom én szerettem, mint két csapatott és igen volt pillanat mikor örültem egy szegedi gólnak, de a vér nem válik vízzé. Hajrá Veszprém!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések