Drámai elődöntő. Kiel-Veszprém 28:31

Keresem a szavakat, de nem találom. Nem lehet kifejezni azt az örömöt, amit most, érzek szavakkal. Lehet még fel sem fogtam, hogy tényleg sikerült a Veszprémnek bejutni a döntőbe, egy olyan Kielell szemben, akiknek ez a mérkőzés élet halál kérdése volt és csak itt volt reményük a győzelemre. De ettől függetlenül sikerült a Veszprémnek győzelmet aratni! 
A mérkőzés egész végig nagyon kiélezett volt. Mint két csapat fej-fej mellet haladt és 60 percen keresztül ment a szoros és idegeket nem kímélő játék.
De ne ugorjunk ennyire a mérkőzés végére. Az első félidőben az első találatot Gasper Marguc szerezte, majd egy kisebb hullámvölgy keletkezett és az 5. percig Cristian Ugalden kívül senki nem talált a kapuba. Ezután a Kiel számára akadozott a játék, amely a Veszprémre is hatással volt egészen a 20. percig amikor is Momir Ilic gólt szerzett így akkor az eredmény 7-8 volt. Viszont a Veszprém számára sokáig nem tartott ez az egy gólos vezetés öröme így a félidőben az állás 15-12 volt a Kiel javára.
A második félidőben egy teljesen más játékkal tért vissza a Veszprém a pályára. Kapus csere is történt mivel nem Mirko Alilovic hanem Mikler Rolland volt a kapuban és ez egy nagyon jó döntés volt. Véleményem szerint Mirkora sem lehet panaszkodni, de Roli ma eszméletlenül jó volt. A második félidőben nem csak a kapusteljesítmény lett jobb, hanem sokkal pontosabban találtak be a kapuba a játékosok. Mi sem bizonyítsa ezt jobban, mint Aron Palmarssonak a 4. percben szerzett gólja melyet háttal lőtt a levegőből. De ettől fuggetlenul, megint drámaira sikeredett a mérkőzés vége így a 60. percben az eredmény 25-25 volt. 
Most nem hétméteresek döntöttek a Veszprém sorsárról, hanem még kétszer 5 perc játékidővel, melyet a Veszprém 3-6 nyert így a végeredmény 28:31 lett.
A legjobbak Veszprémben védekezésben Nagy László, aki igaz támadásban nem nagyon remekelt, de védekezésben szívét lelkét kitette a csapatért. Mirsad Terzic aki nagyon jól játszott a mai mérkőzésen és Renato Sulic. 
Támadásban a legjobbak  Gasper Marguc aki a reményt tartotta bennünk, és aki a mai napon megnyerte nekünk ezt a mérkőzést és ezt a teljesítményét 6 góllal koronázta meg. Momir Ilic aki nem szokott jó teljesítményt nyújtani Final4-ben viszont ma, ő is eszméletlenül jó volt és ezt az a 8 gól is alátámasztja, amelyeket szerezett, mind ezen kívül minden tiszteletem az övé mivel ritka az olyan játékos, aki egy kihagyott büntetőt után még ketőtt ésrtékesit. Cristian Ugalde volt számomra ma a harmadik legjobb támadásban igaz csak 4 gólt szerzett, de azokat pont akkor mikor a legnagyobb szükség volt rá. 
Összesítésben a veszprémi játékosok ma sem hagyták, hogy a szurkolok nyugodtan tudják végignézni az elődöntőt, viszont ha ez is úgy zárul, mint a Seha liga döntő akkor nekem semmi ellenvetésem nincsen. 

Holnap a Veszprém a Kielcével küzd a Bajnokok ligája első helyezésért, és úgy érzem itt a legfőbb ideje azt is megnyerni. Hajrá Veszprém! 






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések