Provident-kupa: másodszorra is győzelem

A Provident-kupa a mai napon befejeződött a Magyarország-Argentína mérkőzéssel és összesítésben sikerült a Magyar válogatottnak nyernie 100%-os teljesítménnyel, A mérkőzés  eleinte nem indult túlságosan fényesen a Magyar csapatnak viszont a végjáték sok meglepetést tartogatott.
Az első támadást rosszul akarta véghezvinni a Magyar csapat mivel Iman véletlenül eladta a labdát, de szerencsére Bartucz László egyből belelendült a mérkőzésbe így hárította is az első Argentin próbálkozást. A mérkőzésen szerencsére egyszeresem tudott annyira felzárkózni az Argentin csapat, hogy átvegyék a vezetést csak döntetlenig jutottak el ez viszont elég volt Dujsebajevnek ahhoz, hogy kikérje mint két idejét a mérkőzés első félidejének az első 14 percében, mivel addig fej fej mellet haladt a két csapat, mivel a Magyarok rengeteg labdát adtak el vagy pontatlan lövések sikeredtek, viszont szerencsére megbizonyosodtunk arról, hogy kapus téren van a legnagyobb rend a válogatottban.
Az időkérések után a Magyarok nagyon bele lendültek a játékba méghozzá annyira, hogy utána egyszeresem sikerült az Argentinoknak felzárkózni és döntetlenig feltornászni magukat.
Összeállt a védekezés a Magyar csapatnál és támadásban is jobban összpontosítottak. Mi sem bizonyítsa ezt jobban mint, hogy Bodó Richárd a 15. percben éppen csak , hogy pályára lépet már is gólt tudod szerezni.Számomra a legnagyobb meglepetés az első félidő ugyan csak 15. percében volt amikor is Timuzsin megszerezte második gólját a hétvégén mivel a tegnap is lőtt egyet, és nem is akár milyen helyzetekből kezdett el gólt szerezni. Őszinte leszek mindenre számítottam csak arra nem , hogy valaha Timuzsin 3 gólt fog szerezni a Magyar válogatottnak hiszen azért csak egy védekező specialistáról van szó aki nem támadásban talál rá önmagára.
Na de térjünk vissza Timuzsinról a mérkőzésre a Magyar csapat a második időkérés után mint már említettem teljesen megváltozott és elkezdtek labdákat szerezni és letámadást gólt lőni például az utolsó percben Faluvégi Rudolf szerzett labdát majd Iváncsik Gergő értekesítété azt így az első félidőt a Magyarok 5 gólos előnnyel tudták zárni (14-9). Bár ehhez Bartucz László teljesítménye is sokat hozzá tett aki 47%-al zárta ezt a tornát.
A második félidőt is jól kezdte a Magyar válogatott mivel Roli egyből egy óriási bravúrt mutatott be amit szebbnél szebb bravúrok követtek az egész második félidőben így ő ezt a mérkőzést 78%-al tudhatja maga mögött és a tornén összességében 70%-al védet, nem hiába lett a hétvége kapusa. De nem csak Roli szerepelt nagyon jól a második félidőben, hanem Bánhidi Bence is aki 3 perc alatt 3 gólt szerzett és sok hétméterest harcolt ki a csapatnak. Iman is javult a második félidőre nem a gólok mennyiségére értem, hanem arra, hogy rengeteg aszisztja volt a második félidőben akár csak Császár Gábornak.
Ősszegében szerintem ez a mérkőzés nagyon izgalmas volt az éljen a végén pedig szép. Rengeteg új megoldást lehetett látni és szebbnél szebb dolgokat. Véleményem szerint a támadásinkban a legjobbak gólok szempontjából Iváncsik Gergő aki 66%-al azért mivel 6 lövésből csak négyet tudod értékesíteni Bodo Richard (3) és Bánhidi Bencét (4) akik 75%-al zártak. Nem gólok szempontjából viszont szeretném kiemelni Timuzsint aki nem is egy hétméterest harcolt ki (például a 9. percben) és két gólt is szerzett két lövésből így 100%-al végzett. De Zubairol se szeretnék megfeledkezni aki ugyan csak 2 góláll és 100%-al végzet és rengetegszer jól mozgott a falban támadásban.
Védekezésben véleményem szerint Timu, Zubai és Borsos Tamás voltak az emberei a válogatottnak na meg persze a két fantasztikus kapus akiknek sok mindent köszönhetünk. De a kapusoktól független egy fantasztikus csapatott lehetett látni akik egy 3 emberhátrányt gól nélkül megúsztak és talán még a birok is akadályozták őket.
Jövő héten megint kezdetét veszi a Bajnokok ligája és a Seha liga remélem az egész Magyar játékos akik érdekeltek ilyen jól fognak teljesíteni mint a mai napon.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések