Ez a Magyar válogatott!

Igaz kudarc, de nem olyan keserű, mint a januári, a Magyar válogatott számára. 28-25 lett a Francia- Magyar barátságos mérkőzés végeredmény. Jó igen kikaptunk, de 3 góllal, plusz egész mérkőzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Magyar válogatott, mi sem bizonyítsa ezt, jobban, mint az a tény, hogy a második félidő első perceiben szerzet csak először előnyt a Francia válogatott mivel egészen addig a  Magyarok vezettek. 
Lehet azt is mondani, hogy csak a végjátékban nyertek a Franciák és talán ez is az igazság mivel 50 percig a Magyarok remekül játszottak és tartották a szintet a Franciákkal viszont a végjátékban, nem úgy jöttek össze a helyzetek, ahogy azt szerették volna a játékosok.
Az első félidőben Mikler Roland, fantasztikusan hárított, olyannyira, hogy a 8. percben 75%-al rendelkezet, meg a félidő eredménye is tükrözte Roli tudását mivel 13-13 volt az állás. De szerencsére nem csak Roli remekelt, hanem támadó játékban is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a visszatérő játékosok, meg Ancsin Gábor, aki megszerezte a Válogatott első gólját is, mind ezek mellet fantasztikus védekezés jellemezte a válogatottat.
A második félidőben mintha egy kicsit elfogytak volna a Magyar játékosok a pályáról, értem itt inkább az utolsó 15 perc játékár, de szerencsére a kapus teljesítmény nem romlott, mivel Mikler Roland és Fazekas Nándor is tudott büntetőt hárítani. Sajnos ez sem volt elég a sikerhez, mivel a végjátékban a Franciák jobban összeszedettek voltak és jobban koncertálltak. 
A legjobbak támadásban, Ancsin Gábor, aki 8 gólig jutott, de sajnos ez is kevésnek bizonyult, viszont említésre méltó az első félidőben szerzett gólja a 20. percben, valamint a második félidőben a 7. percében szerzett gólja amelyet, háttal szerzett. Lékai Máté is kiemelésre méltó teljesítményt nyújtott 6 gólt szerzett és Bánhidi Bence, aki 3 gólt szerzett. 
Védekezésben, Ilyés Ferenc, Ancsin Gábor és Schuch Timuzsin, aki mint a Veszprémben itt is számomra a védekezés alapját képezi. 
Összesítésben, lehet kikapott a Magyra válogatott, de ennél rosszabb mérkőzés ne legyen mivel Európa-bajnok, Világ- Bajnok csapatott, véleményem szerint nem szégyen a 3 gólos veszteség. Hosszú még az út, hogy egy nagyon jó csapattá kovácsolódjon ebből a csapatból, de van idő és most tényleg jó úton halad a válogatott és biztos edző kezében van a csapat.
Xavi Sabate ezzel a mérkőzéssel is bebizonyította mire képes és mennyit ki lehet hozni a Magyar kézilabdából. Köszönjük Xavi! 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések