40 év.

( Fotó forrása: Melczer Zsolt )
         Negyven éve, hogy a Veszprém Megyei Állami Építővállalat nevében Forró Ferenc és Fekete László felkérték Hajnal      Csabát, legyen a VÁÉV SE ügyvezetője. Akkoriban a foci volt az úr a csapatsportok között, mindenki Nyilasiékra volt kíváncsi, meg tudják-e törni az 1966 óta tartó átkot, s kijutnak-e az argentínai VB-re.
         Negyven év…
Nagy idő, s kicsit a sportágak rangsora is változott, hiszen legalább annyian szorítunk kéziseinknek Franciaországban, mint Gera Zoliéknak tettük a nyáron ugyanott.
         VÁÉV SE, VÁÉV Építők, VÁÉV Bramac, Bramac, Fotex Veszprém, MKB Veszprém, MVM Veszprém, Telekom Veszprém, a szívünkben csak Építők! Mindezt tavalyig Hajnal Csaba vezetése alatt, akinek a szakértő szeme olyan játékosokat látott meg, mint Csoknyai, Éles, Perger, Fazekas Nándi, Pásztor, s persze folytathatnánk a sort, amit a maiak zárnak, Rolitól, Timun  és Gabeszen át Geriig. Ne feledkezzünk meg azokról a külföldi játékosokról, akik Veszprémben váltak világklasszissá, mint például Sterbik, Dzomba, Perez, Diaz, Marguc, vagy éppen Vuin (igaz ő viselkedni nem tanult meg)
         Aztán eljött az idő, amikor a nagy nevek nem a spanyol, vagy a német bajnokságba akartak elmenni tőlünk, hanem, onnan jöttek hozzánk, mint Nagy Laci, Chema, Ugalde, Momo, Mirko, Palma, Zeitz, Nilson „Andriska”, Kopljar.
( Fotó forrása: Melczer Zsolt )
Megértük ezt is, s reméljük, még sokan áhítoznak arról,hogy a legjobb szurkolótábor ovációjára fussanak ki az Arénában.
Büszkén mondhatjuk, hogy ez alatt a negyven év alatt annyi mindent nyertünk, hogy más kluboknak 100 év alatt sem sikerült: 24 Magyar bajnoki cím,25 Magyar Kupa győzelem, két KEK trófea, két KEK ezüstérem, két SEHA Liga győzelem, egy BL negyedik hely, három BEK, illetve BL ezüstérem 2002-ben a Magdeburg, 2015-ben a Barca, 2016-ban a Kielce győzött le a döntőben, s ez utóbbi nagyon fáj, hiszen Nagy Laciék egyik keze már a serlegen volt.
( Fotó forrása: Melczer Zsolt )
Én személy szerint soha nem felejtem el az elsőm mérkőzést amin ott voltam. Tisztén emlékszem melyik szektorban voltam az E1 szektor 10 sorában és fantasztikus volt. Az a pillanat mikor először láttam a pályán Fazekas Nándort, vagy Császár Gábort. Miattuk kezdtem el ezt a blogot.
Világos, csak egyvalami hiányzik, a BL győzelem. Még ha az ősz nem is olyan volt,amilyennek szerettük volna, reméljük a tavasz elhozza azt a kis pluszt,amiről Nagy Laci beszélt nemrég ,azt,hogy újra úgy fusson a szekér,mint az elmúlt két szezonban,de hát “nehéz a sziszon”,tehát:Mindenki előre,olllé!Hajrá Veszprém,ollé,ollé!

Boldog szülinapot, ÉPÍTŐK, hozzátok el Veszprémbe azt, amit mindannyian várunk, a BL serleget!

( Fotó forrása: Melczer Zsolt )




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések