Szomorú kezdet után boldog folytatás?

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Az emuét héten kezdetét vette a 2017-es Franciaországi Világ Bajnokság. A Magyar csapat számára 13. azaz elmúlt pénteken vette kezdetet a torna, mikor a német válogatott ellen lépett pályára a csapat és sajnos betartott papírforma szerint zajlott a mérkőzés mivel a végeredménye a pénteki mérkőzésnek 27-23 lett.
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
A mérkőzés első félidejében jól kezdtünk,aztán a félidő közepe táján Nagy Laci bokasérülést szenvedett. Addig is az Európa bajnok ment 1-2-3 góllal,de a sérülést követően ,mintha a fiúk elvesztették volna önbizalmukat,már hét gól is volt a hátrányunk,a félidő utolsó másodpercében Lékai Máté zseniális húzásával ötre kozmetikáztuk a hátrányt. Így a félidőben az eredmény 16-11 volt.
A második félidőre felszívták magukat a srácok,kemény védőfalat húztak a kitűnően védő MIikler Roli elé,és a 37-ik percben feljöttünk mínusz egyre.Aztán jött,ami jönni szokott:a félidő felénél Timut  belökik a hatoson belülre,a bírók hetest adnak,és a védekezőspecialistánkat ki is küldik két percre.Néhány perc múlva Jamali kap két percet,potyára,pár perccel azután,hogy Wiencek majdnem levetkőztette Imánt. Természetesen a teuton védő még egy ejnye-bejnyét sem kap,nemhogy kiállítást. Nyolc perccel a vége előtt Balog Zsolt és Harsányi Gergő egy csodás kínai figurával összehozza a VB eddigi legszebb  gólját,feljövünk egyre ,mondom  én, de a bírók nem. Így birói csalás segítségével is de sajnos a Németek nyertek pénteken.
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Szombaton  horvát csapat ellen léptek pályára a magyarok viszont ezen a mérkőzésen Nagy László nem lépett pályára sérülése miatt. A mérkőzés első félidejében a magyar válogatott uralta a pályát és diktálta a tempót.
Egy nagyon stabil védő fal volt a Schuch Timuzsin vezérletével a pályán talán ennek volt köszönhető hogy a 15. percig a horvát csapat csak a magyar technikai hibákat kihasználva tudod gólt szerezni. De sajnos ez nem maradt így még az első félidő végéig sem mivel az utolsó  perce maga volt a katasztrófa Xavi Sabate csapatának egyik labdát a másik után adták el valamint védő fal se volt olyan stabil így a horvát válogatott 11-7 felzárkózott 11-11  három perc alatt.
Az második első 10 percében a Magyra csapat próbált tempót  tartani, viszont a 37. perc környékén a Horvátok átvették az uralmat a pálya fölött és egészen a mérkőzés végéig ok diktálták a tempót. Így a végeredmény 28-31 lett ami, azért rossz mert mindenki látta a az első félidőben hogy mire képes ez a csapat és ezt nem ez az eredmény kellene tükrözze.
A remény sose hal meg a mai napon Chile ellen léppályára a Magyra csapat. Hajrá Magyarország!
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések