Az első siker. Magyarország-Chile 34-29

Mármint az első győzelmünk,ha nehezen ,nyögvenyelősen is, de legyűrtük Chilét,34-29-re.
Jól indult,6-2-re elhúztunk,aztán  megijedtünk,s a chileiek felzárkóztak,a fiúknak pedig eszükbe jutott,hogy a dél-amerikaiak szívós,rámenős csapat.Sajnos,ez a gátlás végigkísérte játékunkat,nem tudtunk elhúzni,pedig többször is megvolt rá az esélyünk.A srácok becsületére legyen mondva,hogy végig harcoltak,s érezni lehetett,hogy meglesz a két pont.Hajtottak,dekkoltak,nagy lelkesedéssel támadtak,minek eredményeként 34 gólt szereztünk.Ez így szép is,de a 29 kapott gól még egy horvát,vagy német  válogatottól is sok.       
Sokszor eszembe jutott a hollandok elleni mérkőzés,ahol a srácok az őrületbe kergettek,ez most,hála a jobb koncentrációnak elmaradt,végig vezettünk,s lehetett látni,sikerülni fog.
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Egyengessék meg, hogy védekezésben kapusainkon kívül ne emeljek ki senkit, mezőnyjátékosaink nem nyújtottak értékelhető teljesítményt védekezésben.Kapusaink a helyzet magaslatán voltak,Fazekas Nándi első félidejei bravúrjai tisztes távolságban tartották az ellenfelet. Mikler Rolit már csak azért is dicséret illeti,ért budapesti kényszerútja után vállalta a játékot. Jól védett,amit lehetett,fogott.
Támadásban Iman Jamali játéka nagyon eredményes volt, hét gólt szerzett,egyértelmű,hogy ő kéne, legyen az első számú balátlövő. Juhász Ádám stabilan, magabiztosan játszik, húzóembere a csapatnak. Lékai Máté zseniális volt, többször is egyedül verte meg a komplett védőfalat,öt gólt szerzett. Tetszett, ahogy Gulyás Peti bejött a meccsbe, két gólt nagyon jókor jött.

A következő mérkőzésen Szaud-Arabiaval néz szembe Lékai Máté és társai, és remélhetőleg azt a mérkőzést is pozitív végeredménnyel tudja maga mögött a válogatott. Hajrá Magyarország!


Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések