Boldog folytatás. Magyarország-Izland 30:27

 (Fotó forrása: Popál Balázs)
A  csütörtöki naphoz hasonlóan szerdán is jól szerepelt a Magyar csapat a Dán Bygma Kupa felkészülési tornán. A második fordulóban sikerült a magyar csapatnak győzelmet aratnia Izland ellen.Ezt a mérkőzést is bátor támadó játék valamint, stabil és jól összeállított védekező játék jellemezte.
Akárcsak csütörtökön most is Balogh Zsoltot nélkülözve lépett pályára csapat. Lékai Máté már szerencsére felépült így őt sokszor lehetett a pályán látni, és ez mellet  a válogatott egyik alapjátékost képviselte, akire bátran lehet építeni taktikát.
 (Fotó forrása: Popál Balázs)
A mérkőzés első percétől egészen az utolsóig egy kevesebb technikai hibával szereplő Magyar válogatottat lehetett a pályán látni, mivel már a mérkőzés első 15 percében három gólos előnyre tett szert a csapat, viszont sajnos ez nem tartott sokáig mivel az izlandi csapat egyenlíteni tudott így az akkori eredmény 10-10 volt. Ekkor Xavi Sabate időt kért és az időkérés után újult lendülettel lépet pályára a francia világbajnokságra készülő magyar válogatott és gyorsan rendezték soraikat, így Nagy László vezérletével 4 gólos előnyt tudott kialakítani a magyar csapat, így az akkori eredmény 16-12 volt. A félidőt három gólos előnnyel zárta a magyar csapat (18-15)
A második félidő elején maradt ez a különbség, majd az izlandi csapat egy stabilabb védekező játékot kezdett játszani melynek következtében fokozatosan felzárkóztak ez által a 48. perc környéken a mérkőzés eredménye 27-26  volt. Xavier Sabate csapata ekkor erőt vett magán és a végjátékban nem hagyták, hogy ezt az előnyt kihasználja az izlandi csapat, valamint Fazekas Nándor is bravúrokat mutatva be a kapuba segítette a csapat így a végeredmény 30-27 lett.
A legjobbak támadásban Nagy László aki 5 góllal zárta a mérkőzést, Lékai Máté akinek a játéka a csütörtöki mérkőzésen nagyon hiányzott és ő is akár csak az előbb említett Nagy László 5 gólt szerzett, valamint Ancsin Gábor aki 3 gólig jutott.
Védekezésben Zubai Szabolcs, Bánhidi Bence és Nagy László nyújtott véleményem szerint kiemelkedő teljesítményt.
A következő mérkőzésen a magyar válogatott az egyiptomi csapattal nézz szembe.ű
Szeretném külön említeni a Magyar U21-es válogatottat, mivel pénteken ők is pályára léptek VB selejtező keretein belül Ausztria ellen és a végeredmény 28-27 lett, amit egy nagyon szoros mérkőzésen tudtak kiharcolni maguknak. A mérkőzésen a Győri Mátyás volt a legeredményesebb aki 9 gólt szerzett.
Mind két válogatott előtt sok mérkőzés áll és remélhetőleg mind két válogatott nagyon jó helyezést fog elérni. Hajrá Magyarország!
 (Fotó forrása: Popál Balázs)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések