Biztató kezdet. Dánia-Magyarország 24:21

( Fotó forrása: Popál Balázs)
Igaz kikapott a Magyar válogatott a Bygma Kupa félkésülési torna első fordulójában a házigazda Dán csaptól, mégis van remény mivel egy nagyon jó játékot bemutató csapatot letehet látni a pályán. Valamint arról se feledkezhetünk meg, hogy ez a Dán válogatott nyerte meg az Olimpiát is ami, nem kis teljesítmény.
A Magyar válogatott keretéből Lékai Máté betegség miatt valamint Balogh Zsolt sérülés miatt nem tudott pályára lépni, de szerencsére ettől függetlenül is nagyon jól kezdte a mérkőzést a magyar csapat és egész mérkőzésen lépést tudott tartani a dán válogatottal.
A Dán csapat támadt először, viszont Iváncsik Gergő labda szerzésének köszönhetően először a magyar csapat lőtt kapura sajnos sikertelenül, viszont a 3. percben Ligetvári Patriknak köszönhetően a magyar válogatott is megszerzett az első gólját. A 8. percben Harsányi Gergő gyors letámadással egyenlített így az akkori eredmény 3-3 volt, viszont ez nem tartott sokáig, mivel Bodó Richárd ember mellöli góljával a mérkőzésen először a vendég csapat vette át a vezetést így már 3-4 volt az eredmény.
( Fotó forrása: Popál Balázs)
A két csapat fej-fej mellett haladt rengeteg ideig, aztán a mérkőzés 48. percében kiegyenlített a házigazda csapat, és egyre többet kezdtek az addig aránylag igazságos birok a Magyar csapat ellen fújni. Az egyik talán legfájóbb dolog mikor Bánhidi Bencének a 48. percben piros lapot adtak teljesen jogtalanul, majd ezt követően Xavi Sabatet is piros lappal kiállították az 50. percben. Viszont mind ezek mellet kettős emberhátrányt a Magyar csapat 0-1 hozta Iman Jamali góljával így az akkori eredmény 19-19 volt. Sajnos innen már nem mentek annyira jól a dolgok így a 60, percben szerzett magyar találat se ért sokat mivel alulmaradt a válogatottunk 3 góllal és birói csalással.
A legjobbak támadásban Harsányi Gergő aki ma 5 gólt szerzett, Nagy László aki ugyan csak 5 alkalomlommal volt eredményes és Bánhidi Bence aki 3 gólt szerzett, de ha nem is szerzett gólt minden szituációból akkor  hétméterest harcolt ki.
Védekezésben Zubai Szabolcs hozta a formáját és nem nagyon engedte érvényesülni a Dán csapatott, Schuch Timuzsin aki amikor a pályán volt minden tőle telhetőt megtett.
Számomra ez a mai mérkőzés maga volt a megváltás, mivel végre úgy láttam játszani a Magyra kézilabdázókat, ahogy tudnak és nem alibi játékot mutattak be. Valamint piros pont Xavi Sabaténak, hogy ennyire bátran rakja be a fiatal játékosokat gondolok itt Ligetvári Patrikra és Juhász Ádámra,  de talán Bánhidi Bence és Bodó Richárd is ide vehető na meg persze Borbély Ádám is aki igaz nem kapott a mai napon lehetőséget, de Mikler Rolandnak nem kell váltás mivel bravúrt bravúrra halmozott.
Bevallom őszintén nem szép dolog ,hogy másfél hónapja nem voltbejegyzés a blogomon, de hiányoltam a játékot , de ez a  mérkőzés tényleg reménnyel töltött el, hogy megint minden jó lesz és remélem tényleg így lesz majd a Világ-bajnokságon. Hajrá Magyarország!

( Fotó forrása: Popál Balázs)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések