Magyarország - Spanyolország 29-30 U21 Világbajnokság

(Fotó forrása: IHF)
Sajnos nem sikerült a Magyar csapatnak bejutnia a legjobb négy közé az Algériai tornán. 
A Spanyol csapat számára kedvezett az első 10 perc, hiszen az első Magyar gól a 7. percben született meg így akkor a mérkőzés állása 1-5 volt. Ezután a gól után a Magyarok összeszedték magukat és a 18. percben Ligetvári Patrik góljával 1 gólos különbség maradt a két csapat között (6-7). Sajnos ez is kevésnek minősült mivel a félidő lefújásáig sikerült a Spanyoloknak visszaszerezni a 3 gólos előnyt (12-15).
A második félidőben ismét a spanyolok indítottak jobban. Néha 2,3 gólos előnyt is szereztek, de valahogy mindig sikerült a magyaroknak felzárkózniuk.  Az 50. percben vezetett először a magyar csapat Ligetvári Patrik góljával (22-21), de sajnos sikerült a spanyoloknak egyenlíteniük így a 60. percben 24-24 volt a mérkőzés állása.
A hosszabbításban Győri Mátyás igazi vezérként játszott és góljaival az első 5 percet 28-27 zárta a Magyar csapat. A második felében a hosszabbításnak a Magyar csapat szinte egész végig emberhátrányban volt a pályán, de így is sikerült tartaniuk  a lépést. Ez sem volt elég mivel az utolsó gól a spanyoloké lett így a végeredmény 29-30 lett.
A mérkőzés egyik hőse Rózsavölgyi Gergő volt, aki egész mérkőzésen extázisban védett és mindvégig egy biztos pontot nyújtott hátul a kapuban, de ez elmondható Pásztor Imiről is aki a mérkőzés első félidejében segítette a csapatott. 
Egy rossz szava se lehet valakinek ezzel a válogatottal kapcsolatosan. Egész mérkőzésen küzdöttek, és harcoltak buszkének kell lenni, hogy itt. Minden elismerésem az övék hisz nagyon sok mérkőzésük volt, mégis mindegyiken helyt tudtak állni és mindet megtettek. Szép volt fiuk. 

Gólszerzők: FEKETE Dávid 3, VARJÚ Martin 1, FÜZI Dániel 4, LIGETVÁRI Patrik 6, KOVÁCS Márk 1, SZITA Zoltán 1, TÓTH Attila 3, GYŐRI Mátyás 9, TÖRÖK Ádám 1

Kapusok: PÁSZTOR Imre 36,8% , RÓZSAVÖLGYI Gergő 30,8%

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések