Lepéselőnyben a Szeged.

Szomorú kezdet után örömteli  mérkőzés. A Szeged a mai napon a Francia Montpellier csapatot fogadta  otthonába. A mérkőzést végül a Szeged nyerte 1 góllal, pontosabban 28-27 lett a mérkőzés végeredménye.
A mérkőzésen egész végig fej-fej mellet haladt a két csapat. A mérkőzésen kétszer volt csak 3 gólos különbség csapatok között, és mind a két alkalommal a Szeged harcolta ki magának ezt az előnyt. Először a mérkőzés első félidejének  a  23. percben Parondo góljával, majd a második félidőben a 28. percben Bombac értékesített 7 méteresével , és végül ennek a 3 gólos előny segítségével tudott győzelmet aratni a Szeged.
Bár a mérkőzés első 4 percében a Szeged nem éppen a legjobb játékát mutatta mivel, eladott labda után pontatlan lövéssel indítottak, de szerencsére a 4. percben Feri megtörte a jeget és belőtte az első Szegedi gólt a Montpellier kapujába.
 Majd ez után kezdődőt az a játék ami az egész mérkőzésre jellemző volt. Hol a Szeged, hol a Montpellier egyenlített vagy ment el 1-2 góláll.Viszont ettől az úgynevezett "monotonitástól" függetlenül úgy érzem egy érdekes és izgalmas mérkőzésnek lehetünk szemtanúi. A Szeged szebbnél szebb gólokat szerzett már a mérkőzés elejétől, hiszen a 10. percben Parondo kínaiból szerezett  gólt mellyel a Szeged egyenlíteni tudott az akkor 4 góllal rendelkező Montpellierel szemben, vagy kilehet emelni a sok gól közül a második félidő 25. percében szerzett Bombac bravúrt is.
Az első félidő 22. percben sor került a mérkőzés egyetlen piros lapjára amit a Montpelierben játszó Simonet Diogo szerzett be, nem volt nehéz dolga mivel a 11. percben összeszedett egy 2+2 perces kiáltást így a harmadiknál már mikor Zubaival szemben állt hamar összeszedte a 3. 2 perces kiáltást is, és így a mai mérkőzésen csak 1 gólig jutott, bár én nem nagyon sajnáltam, mivel megérdemelte mind két esetben a 2 perces kiállítás.
Siera a mérkőzés első félidejében nem nagyon mutatott védekezésre utaló mozdulatokat így az első félidő 27. percében a pályára lépett Piotr Wyszomirski akinek köszönhetően az első félidő döntetlennel zárult, mivel a 30. percben fantasztikusat hárított. De a második félidöben nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott így vissza tért a pályára a 22. percben Sieara aki onnantól kezdve fantasztikusan hárította a legtöbb lövést.
Ősszegésgében véleményem szerint, egy élvezhető mérkőzést lehetett ma látni mely segítségével a Szegedi csapat lepéselőnybe került és fentebb csusszant a táblázatban.
De ez a siker nem lett volna meg 6 játékos nélkül, akik ma rengetegszer segítettek a csapatott mint támadásban úgy védekezésben.
Támadásban az első játékos akit kiemelnék az  Bombac aki 8 gólt szerzett ebből 6 gólt 7 méteresből, viszont a másik két gólja melyet a mérkőzés második félidejében szerzett és a legjobb pillanatba lőtte , hiszen az elsőt az 11. percben mellyel megint át tudta venni a Szeged a vezetést (20-19) majd a 25. percben mellyel tulajdon képen nem csak megint 1 gólos előnyre tett szert a Szeged (26-25) hanem ennek az egy gólnak a  segítségével jött a másik két gól mely végül  győzelemre vitte a csapatott. Balogh Zsolt is odatette magát igaz, hogy az első félidő első 14 percében nem volt eredményes, de a 14. percben megtörte a jeget és 2 gólt szerzett egymás után, és attól kezdve gólt gólra halmozott így végül 6 gólt szerzett. A harmadik játékos akit kiemelnék támadásban az Jonas Kallman  aki igaz 3 gólt szerzett, de az a 3 gól pont akkor jött mikor kellet, pont úgy mint Bombacnál. Az első gólját az első félidő 9. percében szerezte mellyel akkor felhozta a Szegedet 3-3.
Védekezésben véleményem szerint a mai napon a legjobb játékos Zubai volt aki rengeteget segített a csapaton és remekül lépet fel az ellenfél játékosaival szemben , akiket még kiemelnék azok Blazevic aki számomra nem a legkedveltebb játékos, de ami tény az tény , hogy fantasztikusan mozog hátul a falban és Bombac aki nem csak elől hanem hátul is remekelt a mai napon.
Remélem a holnapi napon ugyan ilyen vagy nagyobb siker vár a Veszprémre is Párizsban egy biztos nyerni kell ott is és megmutatni , hogy a Bajnokok ligájában szereplő két Magyar csapatok erősebbek mint a Franciák.  




                                                                               

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések