Kézilabda Home Office VI. Rész- Győri Mátyás


Győri Mátyás neve minden kézilabda szerető ember számára ismert. Jelenleg a Grundfos Tatabánya KC játékosa. Többször kapott lehetősséget, a felnőtt válogatottban is ahol bizonyította tehetségét, például az idei Európa Bajnokságon is ahol a válogatott egyik alap emberévé vált. A mai napon őt kérdeztem, hogy mi a véleménye a kialakult helyzetről valamint, hogy mit csinál szívesen szabadidejében. 

- Hogyan telnek most a mindennapjaid? Mit csinálsz szívesen a szabad idődben?
- Mar kezdek hozzá szokni a kialakult helyzethez. Szinte ugyanaz a mindennapi program. Reggel edzünk a házban. A nap többi részében pedig valami családi programot találunk ki. Csak és szigorúan boltba járunk.
- Hogyan tartod magad formában?
- Rengeteg eszközünk van, amivel nagyjából formában tudom tartani magam. A kézilabda specifikus mozgásokat nem tudom a házban végrehajtani, emiatt lesz lemaradás.
- Mi a véleményed az MKSZ azon döntéséről melynek alapján befejezettnek nyilvánítják a hazai kézilabda rendezvényeket?
- Nehéz mit mondani. Ez egy különleges helyzet, amiben nem egyszerű döntést hozni. Lehetetlen olyan cselekedni, ami mindenkinek jó. Jelenleg vannak csapatok, akik jól jártak és vannak olyanok, akik egyáltalán nem. Számomra és a csapatom számára kedvező döntés született.
- Hogy élted meg az Európa bajnokságot?
- Az EB egy hatalmas dolog volt számomra. Nagyon pozitív élményekkel, és nagy tanulságokkal.
- Melyik a legemlékezetesebb pillanat számodra az Európa bajnokságról?
- Amikor csoportelsőként jutottunk tovább. Azt a pillanatot soha sem fogom elfelejteni.
- Szerinted a jövőre nézve milyen kihatása lesz a vírus járvány a magyar kézilabdában?
- Egyelőre nehéz megmondani. Azt biztos, hogy lesznek olyan csapatok, akiknek anyagi gondjai lesznek, sőt mar lehet, hogy most is vannak.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések