Győzelemmel kezdett a magyar válogatott Magyarország-Montenegro: 32-26

Tegnap kezdetét vette a magyar válogatott számára az Európa-bajnokság. A magyar csapat rég kezdett ilyen jó játékkal Euróba-bajnokságon.
Az első félidőben Mikler Roland fantasztikus védő százalékot hozott, persze ahhoz, hogy 45%-al tudjon védeni egy nem akármilyen védőfal állt előtte, és nem hiába választották meg a mérkőzés legjobbjának sem. Sokan furcsállták, hogy a magyar válogatott egy fiatal és új kerettel vág neki ennek a tornának, véleményem szerintem a tegnap mindenki előtt bizonyítottak, mivel Bodó Richárd és Bánhidi Bence már az első percekben gólt tudtak szerezni. Sőt a válogatottnak sikerült tíz perc alatt 9 gólt szereznie és csak 3 gólt kaptak. 
Az Európa-bajnokság előtt megjelent rengeteg interjúban lehetett olvasni, hogy a szövetségi kapitány jó védekezést és sok gyors letámadást szeretne. Szerencsére sikerült is szerintem, mindkét kritériumnak eleget tenni a tegnapi mérkőzésen, mivel Iváncsik Gergő már a 6. percben labdát szerzett és gyors letámadásból sikerült gólt szereznie. A 16. percben Pásztor Ákos is véghez tudta vinni a bravúrt csak akkor a támadást Iman Jamali fejezte be.
A második félidőt a magyar csapat 16-12 –es eredménnyel kezdte, majd sokáig nem tartott ez az eredmény mivel, Borsos Tamás az első percben mér gólt is tudott szerezni. Majd jöttek a hétméteresek, melyből 2 Iváncsik Gergő értékesíteni is tudott. Rengeteg fiatal játékosnak sikerült fantasztikus teljesítménnyel indítania. 
A legjobbak ezen a mérkőzésen Bánhidi Bence, aki 7 gólt is szerzett és mindez mellett, hétmétereseket is ki tudott harcolni. Iman Jamali, aki úgy játszott ezen a mérkőzésen, mint Momor Ilic, 5 gólt szerezni is tudott és tényleg a második félidő végén 2 perc alatt 2 gólt szerzett es egy gólpasszt osztott ki Bánhidi Bencének. Ancsin Gábor is úgy játszott a pályán, mintha egy teljesen más ember lépet volna pályára, mint eddig, ő is akárcsak Iman, 5 gólt szerzett.
Védekezésben a legjobbak, szerintem Schuch Timuzsin, aki még hétméteressel is próbálkozott, de sajnos nem sikerült értékesítenie. Borsos Tamás, aki talán majd Timuzsin utánpótlása lehet és Iman Jamali, akinek nem csak támadó játéka hasonlított Momit Ilic játékára, hanem védekező játéka is. 
Összességében egy nagyon jó és összetett csapattal nézhetnek szembe a magyar válogatott ellenfelei. Nem tudom, sokan miért írják, hogy ez a válogatott nem jó semminek, mert nincsen ott Császár Gábor, Lékai Máté és Iváncsik Tamás. Lehet ők nincsenek ott, de vannak náluk jobbak, akik átvették a helyüket. Az idő múlásával majd mindenki rájön, hogy ez a válogatott csodákra képes ilyen játékkal. És azt remélem én nagyon, hogy Iman az egész Európa-bajnokság ideje alatt ezt a játékot fogja mutatni, akárcsak a többi fiatal játékos. 

Hétfőn már új ellenféllel néz szembe a válogatott, ezek pedig az oroszok, akiket már az EB selejtező mérkőzéseken sikerült megvernie a magyar csapatnak, remélhetőleg holnap is sikerül. Hajrá Magyarország!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések