Vereség után döntetlen Magyarország-Szerbia: 25-25

A magyar férfi kézilabda válogatott számára már csak az Európa-bajnokság maradt, mivel a mai napon lejátszották az utolsó felkészülési mérkőzést is. 
A szerbek ellen lépett pályára a magyar válogatott. A mérkőzés végeredménye 25-25 lett. A mérkőzésen a két csapat fej-fej mellet haladt, de sajnos a szerbek után futottak a legtöbbet a magyarok és nem fordítva. A szerb válogatott keretéből két világ klasszis játékos is hiányzott, akik az Európa bajnokságra sem tartanak a csapattal. Ezek a játékosok Momir Ilic a Veszprém egyik fő erőssége, akire rengeteg alkalommal szokott építkezni a magyar csapat, valamint az egykori ugyan csak veszprémi játékos Marko Vujin. Momir Ilic kézsérülése miatt kell, kihagyja az Európa-bajnokságot, míg Marko Vujint a szerb szövetségi kapitány Dean Peric hagyta ki a keretből.
A mérkőzésen, mint már említettem inkább a szerb csapat uralta a pályát. Az első félidőben háromgólos előnyre is szert tettek így akkor az állás 6-9 volt, de szerencsére jött Iváncsik Gergő, aki a 21. percben szerzett góljával csak kétgólos hátránya lett a magyar válogatottnak. 
Az első félidőben, a kapuban Bartucz László védett és szebbnél szebb bravúrokat mutatott be. Például az utolsó másodpercben indítói szerb gyors letámadást is nagyon szépen hárította így a félidőben az eredmény 11-13 lett.
A második félidőt két védekező játékossal indította a magyar válogatott és irányító nélkül. Ennek köszönhetően Bánhidi Bence szerezte az első gólt a második félidőben majd utána Ancsin is kedvet kapott. Így a második félidő első 6. percében a magyar csapat döntetlen alakított így az akkor állás 15-15 volt. De sajnos nem tartott sokáig az öröm mivel Ancsin Gábor 2 perces kiszórása után megint átvették a szerbek a vezetést, de csak 1 gólos vezetésben lehetet örömünk.
Az utolsó 15 percben Talant Dujshebajev 2 időkérést kihasznált szűk 1 perc alatt mivel nem sikerült azt a játékot visszaadják a játékosok a pályán, mint amit ő elmagyarázott. Ezért nagyon dühös lett olyannyira, hogy a mérkőzés lefújását követően egyből kirohant a pályáról. Viszont az utolsó percekben Bodó Richard 3 gólt is szerezni tudott, de sajnos így sem nyert a magyar válogatott, mivel sajnos Pásztor Ákos kihagyta az utolsó büntetetőt mellyel nyerni lehetett volna, így a végeredmény 25-25 lett. 
Véleményem szerint, egy nagyon jó válogatott fogja képviselni országunkat az Európa bajnokságon. Talán furcsa a sok fiatal játékos, de ezen a mérkőzésen sokan bizonyították, hogy igen is van bennük lehetőség és lehet rájuk építkezni. 
A hat legjobb játékos véleményem szerint ezen a mérkőzésen. Támadásban Iman Jamali, aki nem értem miért, de csak a mérkőzés első félidejében játszott, pedig 3 gólt is szerzett és remek védekező játékot mutatott be, sokkal jobbat, mint amit régebb.  Bodó Richardról sem lehet megfeledkezni, aki a Magyarok közül a legeredményesebb volt a 4 góljával és végül, de nem utolsó sorban Faluvégi Rudolfot szeretném kiemelni, aki ugyan csak 3 gólt szerzett, de mint ezek mellett rengeteg gólpasszt osztott ki, valamint nagyon jól irányította a csapatot. Védekezésben szerintem a legjobbak Schuch Timuzsin aki hozta az elvárt teljesítményt ,sőt néha két ember helyett is hely állt a mérkőzésen, és igaz ez nem a védekező játékához szól pluszpontnak, de ő szerezte a mérkőzésen az első magyar gólt. Nagy László is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a  védőfalban, akárcsak Ancsin Gábor.  
Ősszegségében, szerintem egy eléggé jó mérkőzésről lehet beszélni. Persze voltak hibák, melyeket majd egy hét múlva nem engedhet meg magának a csapat, de ez csak egy felkészülési mérkőzés volt és nem hiszem, hogy a játékos ugyan ezeket a hibákat megengednék maguknak éles mérkőzésen. 

Hajrá Magyarország! 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések