Kézilabda hírek

A legújabb videóm megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=ilfEANwgO2U
Ne csak az Európa-bajnokságról legyen szó és Veszprémről, a szegedi csapat már tárgyal Dean Bombac utódjával. Dean Bombac 2014-ben érkezett a szegedi csapathoz, de már múlt évben aláírt a lengyel Kielcével. A szegedi csapat vezetősége többször is felkereste a Kielce vezetőségét, de a lengyel klub vezetősége elutasító volt a magyarokkal szemben, mivel ők  jövőévtől Dean Bombacra szeretnék építeni a csapat játékát. De szerencsére már több igazolás is  zajlott a Szegednél, így eddig 4 játékosról lehet tudni, hogy nyártól a szegedi csapatot fogják erősíteni. Bánhidi Bence a füredi csapattól érkezik Szegedre, ő már az Európa bajnokságon is szerepet fog kapni, mivel ott van a kihirdetett csapatkeretben. Bencén kívűl még Boka Bendeguz is a Szegedi  csapatot fogja erősíteni. A két magyar fiatal játékoson kívűl még érkezik Szergej Gorbok és Matej Gaber, és még egy igazolás heteken  belül érkezhet.
Egy kicsit koncentrálva az Európa-bajnokságra, már a spanyol válogatott keret is kiderült, melyben 3 olyan játékos is szerepet kapott, akik nekünk, magyaroknak, nagyon közel állnak a szívünkhöz. Cristian Ugalde a veszprémi színekben is játszó balszélső idén is bekerült a  spanyol válogatott  keretbe, de szerintem ez egy cseppet sem meglepő, mivel Cristian egy nagyon jó és aktív játékot játszik. Cristianon  kívűl még két szegedi játékos is helyet kapott, Niko Mindegía és Antonio Garcia Robledo. A magyar válogatott csak a középdöntőben tankozhat a  spanyol csapattal.

Kapusok
Sterbik Árpád (Vardar), Gonzalo Pérez de Vargas (Barcelona), Rodrigo Corrales Rodal (Wisla Plock)

Balszélsők
Cristian Ugalde García (MVM Veszprém), Valero Rivera (Nantes)

Balátlövők
Viran Morros (Barcelona), Antonio García Robledo (Mol Pick-Szeged)
I
rányítók
Raul Entrerríos (Barcelona), Joan Canellas (Kiel), Niko Mindegía (Mol Pick-Szeged), Juan del Arco Pérez (el-Dzsais)

Jobbátlövők
Eduardo Gurbindo (Barcelona), Alex Dujshebaev (Vardar), Jorge Maqueda (Vardar)
Jobbszélső
Victor Tomás (Barcelona)

Beállók
Julen Aguinagalde (Kielce), Rafael Baena (Löwen), Gedeón Guardiola (Löwen)

Viszont már a svéd válogatott felmérte a spanyol válogatottal az erejét és a spanyolok győzelmet is arattak már az első mérkőzésükön ebben az évben. A spanyoloknál a legjobb Antonio García Robledo volt, aki mint már említettem, a szegedi csapatban játszik és a tegnapi napon 5 gólt szerzett, míg Niko Mindegía 3 gólt illetve Cristian Ugalde csak 1 gólig jutott. A svéd válogatottból a  magyar kluboknál játszó játékosok közül csak Andreas Nilsson szerzett gólt. Így a végeredmény 32-22 lett. Ami nem meglepő, mivel a spanyoloknak csak ez volt a első felkészülési mérkőzésük, míg a svédeknek már a harmadik és az előző két mérkőzésen nyerni tudtak a  cseh válogatottal szemben. Hétfőn és kedden, vagyis január 4-én és 5-én kerültek megrendezésre a mérkőzések.
A hétfői mérkőzésen a végeredmény 34-28 lett a svédek javára, míg kedden 29-27 ugyancsak a svéd javára.
Nem csak a svéd válogatott fogott már neki a felkészülési mérkőzéseknek. Izland az első felkészülési mérkőzésén kikapott Portugáliától. És ha ez így önmagában nem lenne elég nagy gond, ez volt Aron Palmarsson 100. válogatott mérkőzése, amit sajnos nem tudott győzelemmel zárni. A mérkőzés végeredménye 28-32.

További felkészülési mérkőzések eredményei:
Horvátország – Szlovénia 31-30 (15-13)
Lengyelország – Brazília 27-23 (14-9)

Oroszország – Hollandia 35-28 (17-13)
Argentína – Fehéroroszország 29-28 (15-13)
Szlovénia -- Macedónia 28-28 (13-10)

Németország – Tunézia 37-30 (20-18)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések