1. Kiel-Veszprém 2015.05.30.

És elérkeztünk ehhez a pillanathoz, hogy befejeződik az év visszaszámlálásom. Nagyon örülök, hogy ilyen sok ember velem tartott ebben a tíz napban. De mára is van még egy mérkőzés, amely nekem személyesen a legkedvesebb ezért is raktam első helyre.
Ez pedig nem más, mint mikor először jutott a Veszprém a Bajnokok ligájának a döntőjébe vagyis, hogy harcolhatott az első helyér. Mivel sajnálatos módon a 2013/2014 szezonban csak a harmadik helyre pályázhatott a csapat, de akkor is a Barcelonával került szembe, akárcsak ebben az évben.
Ez a mérkőzés véleményem szerint mindenkinek emlékezetes marad, mivel nem volt elég, hogy végre győzelmet tudott aratni a Veszprém a Kielel szemben tétmérkőzésen, az még ráadás volt, hogy 4 gólos különbséggel, így a végeredmény 27-31 lett. 
A legfontosabb talán ezen a mérkőzésen az volt, hogy Orteganak sikerült úgy kombinálnia a csapatot, hogy a Kiel gyorsletámadást ne tudjon indítani. És mind ezt Cristian Ugalde nélkül vitte véghez, aki akkor szenvedet kéztörést így enyhén szólva veszélyes lett volna pályára küldeni. 
A Veszprém játéka azon a mérkőzésen felülmúlhatatlan volt, még a Kiel sem tudott mit kezdeni ezzel a csapattal, akik már az első félidő második felében elfelejthették, azt, hogy idén esélyük lesz küzdelembe szállni a trófeáért. A kedvencem, hogy az egyik Kieli játékos nyilatkozatát olvastam vissza a mai napon és ő úgy beszelt, hogy, majd a döntőben mi lesz. A Kiel már természetesnek vette, ha Németországban kerülnek szembe a Veszprémmel, akkor plusz két játékos segítségével ők nyernek. Viszont számukra "tragikus dolog" történt, mégpedig a birok nem kedveztek egyik csapatnak sem és Mirko Alilovic kirobbanó formában volt. Olyannyira, hogy Filip Jicha egyik gyorsletámadását is hárítani tudta. Viszont a Veszprémnek csak egy játékos okozott nagyobb galibát ez pedig most már szerencsére Veszprémi színekben játszó Aron Palmarsson volt, aki 9 gólt szerzett csak sajnos nem a Veszprémnek írták azt a 9 gólt. 
Véleményem szerint ez a legemlékezetesebb mérkőzés és ehhez minden játékos hozzá tett. Nem az, hogy sok, hanem mindegyikük még Cristian is, aki csak a kispadról üldögélve nézhette az egész mérkőzést végig. De azért szerencsére nem csak Aron remekelt, hanem Momo is, aki ezen e mérkőzésen 8 gólig jutott el, vagy akár Iváncsik Gergő és Nagy László sem panaszkodhatott mivel 7 gólt tudtak szerezni mind ketten. Védekezésben.....talán nem is kell, már leírjam a kiemelt játékosokat, mert már mindenki tudja az én kis mesterhármasomat akik Timu, Mirsad és Momo, De ugyan akkor ki szeretném külön emelni Mirkot is, aki remekül védet  kapuban és tényleg bravúrt, bravúrra halmozott. 
És ennyi lett volna ez a mai bejegyzésem még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek, aki szánt rám időt és elolvasta a bejegyzéseimet. Mivel itt az újév úgy gondoltam ujjitok egy kicsit a blogom és amúgy is mindjárt egy éve vezetem, úgyhogy létre hoztam egy youtobe csatornát. Aki esetleg kíváncsi az első videómra az itt megtekintheti. A videóban a számira top 5 mérkőzésről beszélek és az a különbség az itt felsorolt 5 mérkőzés és az ottani 5 mérkőzés között, hogy a videóban csak azokból válogattam, amelyeken ott voltam itt meg vegyesen. Remélem lesz, akinek tetszik, akiknek van, esetleg valami jó tanácsa azt szívesen megfogadom, vagy akár akinek kedve van, az leírhatja nekem a számára top 10 vagy esetleg top 5 mérkőzést emailben vagy akár facebookon privát üzenetben. 

Tudom már sokszor megköszöntem, de még egyszer köszönöm mindenkinek, aki velem tartott és mindenkinek sikerekben és Bl győzelemben gazdag boldog Új évet kívánok! Na meg persze Hajrá Veszprém! 





Megjegyzések

  1. Szia, kaphatnék tőled egy e-mail címet? Szeretnék egy kis kritikát a blogodról küldeni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések