9. Zágráb-Veszprém 2015.12.16.

A 9. mérkőzés amely szerintem emlékezetes az a Zágráb elleni mérkőzés amelyikről még nem volt szó a blogomon, mivel a múlthetem eléggé sűrű volt és nem volt időm megnézni a mérkőzést. De nem gond mivel most írhatok róla, és elvileg higgadtan gyakorlatilag ordibálva újranéztem a mérkőzést.
Az első dolog amit kiszeretnék emelni az Alilovic teljesítménye és az, hogy egyedül vitte a vállán a mérkőzést a kapuba, mivel azért egy 16 majdnem 17 éves fiút csak nem lehet egyből egy Zágráb elleni mérkőzésen betenni.
A keretből sok nagyobb játékos hiányzott, köztük Momir Ilic aki a Veszprém egyik fő játékosa ha lehet ezt így mondani,  támadásban illetve védekezésben is. Szerencsére Momo hiánya nem nagyon érződött a játékon mivel az első félidőben nagyon koncentráltan és higgadtan játszott a Veszprém a Zágrábi erőszakos védekezés ellenére is. Igaz, hogy a Veszprém csak a  9. perc környékén vette át a vezetést a Horvát csapattól viszont azután egy másodpercig sem reménykedhetett a Zágráb a győzelemben. De sajnos a második félidőben a veszprémi játékosok egy kicsit alább hagytak, ami véleményem szerint nem meglepő mivel az utolsó előtti mérkőzésük volt ebben az évben és sokan is hiányoztak a keretből, na meg Chema egyedül nehezen bír ki 60 percet, és most tudom sok ember szemében nem tetszést fogok kelteni, de Mátéval már egy Zágráb szintű csapattal szemben nem lehet építkezni mivel, ha fáj, ha nem fáj nem nagyon üti azt a szintet amelyet kéne üssön ahhoz, hogy minden mérkőzésen szerephez jusson. Nem azt mondom Máté nem jó játékos, de egy Zágráb ellen már nem tud magával mit kezdeni, Aron meg inkább átlövőt játszott ezen a mérkőzésen mint sem irányítót.
Na de inkább nézzük a legjobban teljesítő játékokat. Támadásban egyértelműen Renato és Cristian voltak a legjobbak mind ketten 5 gólt szereztek, igaz Cristian az első két helyzetét elrontotta, de azután nem volt elhibázott lövése. Aron sem tétlenkédet igaz 3 gólt szerzett 6 lövésből viszont rengeteg gólpasszt osztott ki, például Ivanak aki az egyik remek gólpasszából átlőtte a zágrábi védőfalt (ez a gól itt tekinthető meg), és ha már Ivannal tartunk róla sem szeretnék megfelejtkezni és véleményem szerint ü is a kiemelt játékosok közé tartozik , mivel talán ez volt az a mérkőzés ahol már látszik, hogy kezdi megszokni ezt a csapatot és, hogy jó lövőkedvvel játszik.
Védekezésben az első ember akit szeretnék kiemelni az Timu. Oké megértem, ha Timu mániásnak titulálnak, hisz mindig a számomra kiemelt játékosok között van, de úgy érzem nem véletlenül, hiszen azért csak ő a Világon a legjobb védekező specialista. Mirsad is a kiemeltek közzé tartozik, hisz ő is hozta a formáját és nagyon jól lepet fel adott szituációkban Zlatko Horvattal szemben. Ha azt a nevet hallja egy Veszprém drukker ember, hogy Cristian Ugalde nem föltétlenül a védekező játék jut az eszébe, viszont ezen a mérkőzésen véleményem szerint jól védekezett, na meg rengeteg labdát halászott el a sokszor technikai hibát ejtő ellenféltől.
Összegezésben ez a mérkőzés egy ünnep mérkőzés volt, mivel a félidőben 8 góllal vezetni a Zágráb ellen igenis nagy dolog, igaz a végeredmény 19-23 lett, de a második félidőre laikus szemmel láthatóan is kiengedett a Veszprém mint már említettem, és a Zágráb berakta a második legjobb Horvát kapust Filip Ivicet, aki sajnos remek formában volt, de szerencsére a legjobb Horvát kapust vagyis Alilovicot nem múlta felül.
A holnapi napra is készülök egy bejegyzéssel,  ahogy már a tegnapi bejegyzésemben említettem most minden nap lesz az év hátralevő részeben bejegyzésem, de addig is Hajrá Veszprém!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések