8. Szeged-Veszprem 2015.05.19.

A nagy karácsonyi sürgésforgás közepette elérkeztünk a 8. mérkőzéshez, amely egy igazi rangadó volt és ahhoz képest mennyi esemény történt a mérkőzésen az akkori bejegyzésemben irtó hamar lerendeztem mindent, de hála az én zseniális ötleteimnek újrairtatom a véleményemet a mérkőzésről.
Enyhén szólva hosszú bejegyzésem lesz, úgyhogy emberek mézeskalácsot, zserbót, tejet előkészíteni és fogjunk neki a Veszprém egyik legemlékezetesebb mérkőzésének.
Mikler Roland és Ilyés Ferenc mérkőzés előtti nyilatkozatai világították meg a legjobban ennek a mérkőzésnek a lényegét. Rolit idézve "élet halál kérdése lesz" és talán senkinek sem meglepő, de igaza is lett mivel a mérkőzés folyamán többször is előfordult, hogy erőszakos cselekmény vette kezdetét a pályán vagy a Szeged drukkerek és a Veszprém játékosok között. Feri látta, a Szeged esélyei véleményem szerint a leg reálisában a dolgokat, vagy csak ő egyedül vállalja fel tényleges gondolatait a sajtó előtt mivel ő kijelentette, hogy a szegedi csapat, csak ott Szegeden tud győzelmet aratni a Veszprémmel szemben. Tudom, hogy a blogomnak vannak Szeged szurkoló olvasói úgyhogy,  próbálom úgy írni ezt a bejegyzést, hogy senkit ne bántsak meg. De Ferinek talán igaza van megnéztem és eléggé rég volt az, amikor még nyerni tudod a Szeged a Veszprémmel szemben. Pedig ezen a mérkőzésen volt pár helyzet, hogy a birok is a szegedi csapatnak kedveztek, de ezt én nem tudom, nagyon megalapítani mivel eléggé Veszprém mániás vagyok, úgyhogy ezt az oldalát hagyjuk, mivel nem a birokon kell múlnia egy mérkőzésnek, ha segítenek, akkor sem. Főleg nem a Veszprémnek vagy a Szegednek, akik már ennél jobb csapatok, hogy egy birok befolyásolja a teljesítményüket.
Ennek a mérkőzésnek több szempontból is meghatározó szerepe volt véleményem szerint. (nem hiába került be a top 10 mérkőzésben azért) Az egyik és talán a legfontosabb az, hogy ez volt Vadkerti Attila utolsó mérkőzése, és ha jól láttam ő mindig is a Szegedben volt, úgyhogy egy igazi törzsgyökeres Szegedi játékos utolsó mérkőzéséről is beszélünk, nem csak egy átlagos Szeged-Veszprém mérkőzésről.
A mérkőzés az első félidejének első 15 perce volt a leg meghatározóbb, mivel a 7. percben olyan dolog történt, ami nagyon felspannolta, mint két csapat játékosai és ezzel a lendülettel húztak ki az egész mérkőzést.  Na de mi is történ nem is csodálom, ha sokan nem emlékeznek erre a momentumra, amikor is Blazevic lelökte a földre Christiant és Momonak nem kellet több odament dühös fejjel, mert na, majd ő rendet teremt Szegeden. De Feri ezt nem nézte jó szemmel és vita vitát követ káromkodás káromkodást ért. Laci kapott egy arc simogatást, amelyiket nem neki szánták, de végül is a birok "igazságosan" 3 darab kétperces kiállítást osztott ki. Kettőt a veszprémi kispadra Chemanak, akinek a Spanyol temperamentuma nem engedte, hogy tétlenül nézze az eseményeket, na meg Ilicnek aki először szökött neki a Szegedi játékosoknak, és még egyet a Szegedi padra bár szerintem oda is jöhetett volna még egy kétperces kiáltás, de a birok csak Blazevic kapott egy kétperces kiáltást.
Így összesen 4 veszprémi játékos volt egy és fél percig a pályán, de 1 góllal kihúzta a Veszprém ezt, és Momo még egy hétméterest is értékesíteni tudott.
Most, amikor néztem a mérkőzést és mikor Momo lőtte a hétméterest egy régebbi Szeged-Veszprém mérkőzés jelente ugrott be egyből. Amikor is hasonló helyzet volt és a szívunk csücske  Marko Vujin lőtt egy hétméterest a Szegedi kapus fejéhez, pont annál a kapunál és ugyan olyan vérmérséklettel, de aki még nem látta Vujin egyik jellemző megnyilvánulását az  itt megtekintheti. Bár szerintem rajtam kívül már sok Veszprémi szurkoló nagyon megutálta, de nálam csak 3 honapja lépett be abba a fázisba, addig életem első kedvenc kézies volt.
Na de egy bunkó szerbről visszatérve a mi Momonkra. Momo sokkal jobb játékos nála tudom egy napon sem lett volna szabad őket említsem, csakúgy egyből beugrott az  a momentum. A mérkőzést utoljára a Szeged az 5. perc környékén vezette azután csak döntetlenig jutottak el. Viszont a Veszprém az első félidő 13. percében egyenlített és azután a Szegedi csapat már nem tudott felzárkózni és fennebb jutni.
A legjobbak ezen a mérkőzésen. Támadásban egyértelműen Momo volt a legjobb, aki 16 gólt szerzett. Iváncsik Gergő, aki 4 gólt szerzet és Nagy László aki igaz csak két gólt szerzett viszont egész mérkőzésen nagyon koncertállt és higgadt volt a többséggel ellentétbe. Védekezésben Timu, Mirsad és Momo voltak a legjobbak egyszóval a mesterhármasom  
A mérkőzésen szebbnél szebb gólokat lehetet látni, valamint rengeteg kétperces kiáltást és kevés Veszprémnek ítélt büntető lövéseket. De szerencsére a 7 Szegednek ítélt büntető lövésből csak 5 mentbe, a kapuba. Mivel Roli akkor is kirobbanó formában volt. Viszont a 2 perces kiáltások, mint már említettem inkább nekünk jutottak, mivel a szegedi csapatnál összesen 16 percnyi  kétperces kiállítás volt, míg a Veszprémnél 22 percnyi. Ennek a sok fölösleges kétperces kiáltásnak is köszönhető, hogy Andreas az utolsó 5 percben nem léphetett pályára mivel összegyűjtötte a 3 darab kétperces kiáltást.
Ősszegezésben, a mérkőzés izgalmakkal teli volt és tényleg, ha így a nagy karácsonyi nyüzsgés mellet van, valakinek ideje annak nagyon ajánlom, hogy újra nézze az első félidőt itt lehet megtekinteni még a másodikat itt .
Van még egy dolog, amit direkt hagytam a végére ennek a bejegyzésnek ez meg nem más, mint, hogy akár mennyire is erőszakos volt ez a mérkőzés nem értem, hogy hogyan tudod a Szeged edzője megfeledkezni arról, hogy Vadkerti Attilának ez az utolsó mérkőzése. Így Nagy Lacinak kellet felráncigálnia a pályára és oda adnia neki a labdát, hogy ő dobja az utolsó gólt. Ezzel bizonyította Laci, hogy ö igenis egy igazi sportember és törődik másokkal is, nem hiába ő a világon az egyik legjobb.
Hogy őszinte legyek furcsállom, hogy ezt a mérkőzést ennyire hátra soroltam, majd megnéztem a listám és rájöttem, hogy tulajdonképpen, van 8 darab mérkőzés, amelyen egyformán jól játszott a Veszprém így eléggé lehetet len most már innentől reálisan osztályozni.

Holnap megint egy emlékezetes és nagy mérkőzéssel készülök. Remélem, minél többen kibírják még velem ezt a maradék 7 napot, de addig is Hajrá Veszprém!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések